България ще бъде център на диалога и постигането на разумен

...
България ще бъде център на диалога и постигането на разумен
Коментари Харесай

България ще бъде център на диалога за единния цифров пазар

България ще бъде център на разговора и постигането на рационален компромис, защитаващ задачите на единния дигитален пазар, закрилата на авторските и сродните права и договорната независимост. Това сподели заместник-министърът на културата Румен Димитров в приветствието си по време на откриването на 14-ата Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

В двудневния конгрес вземат участие над 80 делегати от 42 медийни организации от 28 страни.

Сред главните тематики са ръководството на публичните медии в цифровизирания свят и единният дигитален пазар, който ще бъде прегледан в подтекста на Европейската инструкция за аудио-визуални медийни услуги, авторското право, телекомите и електронната търговия.

"Радвам се да открия събитието в миг на дейна законодателна активност в региона на аудио-визията и авторското право на равнище Европейски Съюз, както и в навечерието на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и надлежно в светлината на централната роля, която нашата страна ще играе във връзка с адаптирането на националните законодателства към провокациите на цифровата среда ", сподели Румен Димитров.

По думите му, в средата на световен достъп до информация, взривът на обществените мрежи и смисъла на платформите за видеосподеляне за разпространяването на наличие, значимо значение за гарантирането на производството на културен артикул е отбраната на авторското и сродните му права. "В тази връзка, с изключение на в поддръжка на трансграничното даване на аудиовизуални услуги, улеснените схеми за подчинение на права се чака да подкрепят активността и на по-малките снабдители на наличие, създавайки среда на културен плурализъм. Вярвам, че тези и други въпроси ще бъдат част от идната полемика. Поздравявам екипа на БНР и членовете на EBU, че слагат във фокуса на асамблеята настоящите въпроси за отбраната на авторските права в публичните медии и за това, че ще обобщят експертния опит във значими области по тематиката като ръководството на обществените медии и опциите за тяхната акомодация в бързо изменящата се софтуерна и медийна среда ", уточни зам.-министър Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР