България ще бъде представена от общо седем състезатели на Европейското

...
България ще бъде представена от общо седем състезатели на Европейското
Коментари Харесай

Марк Христов повежда младите ни джудисти на Евро 2022 за младежи

България ще бъде показана от общо седем състезатели на Европейското състезание по джудо за младежи до 23 години, което ще се организира от петък до неделя (28-30 октомври) в Сараево, Босна и Херцеговина.

В босненската столица тимът ни ще бъде воден от Марк Христов, който по-рано през тази година сграбчи бронз в категория до 73 кг на шампионата на Стария континент за мъже.

Освен Христов в Сараево ще имаме още трима представители при мъжете - Любослав Григоров (60 кг), първенец на Балканиадата за мъже, Георги Граматиков (81 кг) и Ивайло Димитров (над 100 кг), трети на европейската купа за мъже в Дубровник през 2021-а.

При дамите пък страната ни ще бъде показана от Габриела Димитрова (52 кг), балканска шампионка, Йоана Манова (63 кг), трета на Балканиадата, и Лидия Брънчева (70), трета на европейската купа за девойки в Баня Лука през месец юни.

В петък на татамито в столицата на Босна и Херцеговина ще излязат Габриела Димитрова (52 кг), Йоана Манова (63 кг), Любослав Григоров (60 кг) и Марк Христов (73 кг), а останалите трима българи ще започват присъединяване си в съботния ден.

В Сараево българските джудисти ще бъдат водени от треньорите Ганчо Дойков и Красимир Христов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР