България ще бъде първата държава в ЕС, която ще въведе

...
България ще бъде първата държава в ЕС, която ще въведе
Коментари Харесай

Нинова: България ще въведе ситуация на форсмажор, за да се спаси икономиката

България ще бъде първата страна в Европейски Съюз, която ще вкара обстановка на форсмажор поради войната в Украйна. Това заяви министърът на стопанската система Корнелия Нинова по време на чуване в отрасловата парламентарна комисия. Целта е да се спасят експортно насочените компании. Депутатите изслушаха и ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Предложението за оповестяване на форсмажор е със задна дата 24 февруари, заяви Нинова. Това дава право на компаниите да отсрочват осъществяване на контракти, разплащания или доставки.

Целта е да се избави българската стопанска система. Предложението е след поредност от срещи с разнообразни сектори, които не могат да продължат да работят поради нарушени линии на доставки и фрапантен скок на цените в интернационален проект.

Актът е подготвен и е на координиране на междуведомствената комисия. Ще бъде импортиран в Министерски съвет последваща седмица, предава Българска национална телевизия.

В коридорите на Народното събрание Димитър Маргаритов сподели, че ще има наказания за спекулативно надутите цени и за магазини за нелоялни търговски практики за незадоволителни наличия от артикули в промоция. Призова хората да не се презапасяват, тъй като артикули има.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР