България ще бъде осъдена за втори път от съда в

...
България ще бъде осъдена за втори път от съда в
Коментари Харесай

За втори път ще съдят България заради мръсния въздух | Санкциите ще бъдат в размер от 10 милиона до 20 милиона лева годишно

България ще бъде наказана за повторно от съда в Люксембург поради мръсния въздух. Това съобщи по време на визитата си в Русе министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Санкциите ще бъдат в размер от 10 милиона до 20 милиона лв. годишно, заяви екоминистърът, който посети крайдунавския град по отношение на отворено писмо на жители, в което упорстват да се вземат редица ограничения за справяне със замърсяванията на въздуха в Русе.

Сандов заяви, че в границите на идващите няколко години България ще може да се възползва от финансов запас от към половина милиард лв. за ограничения свързани с възстановяване на качеството на атмосферния въздух. От екоминистерството ще се занимават и с казуса с трансграничните замърсявания от Румъния, поради горенето на стърнища.

Борислав Сандов разгласи, че ще бъде направена акция в страната, с цел да се обяснят причинно-следствените връзки сред мръсния въздух и човешкото здраве, както и за възстановяване на механизмите за мониторинг и надзор на предприятията.

Той даде обещание в Русе да има и газхроматограф, с цел да се даде опция за спомагателни измервания на замърсители на въздуха, както и да се вършат взаимни инспекции по предприятията за замърсявания. Министърът ще направи и предложение за фрапантно увеличение на глобите за предприятията-замърсители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР