България ще бъде домакин на турнир по плажен волейбол от

...
България ще бъде домакин на турнир по плажен волейбол от
Коментари Харесай

България приема турнир от световна верига по плажен волейбол

България ще бъде хазаин на шампионат по плажен волейбол от международната верига VW Beach Pro Tour Futures 2024. Надпреварата ще се организира сред 6 и 9 юни на плаж „ Венид бийч “ в яхтено пристанище „ Марина Диневи “, град Свети Влас. Кандидатурата ни бе утвърдена от Международната волейболна федерация (FIVB) и от Европейската волейболна конфедерация (CEV).

Световната обиколка Volleyball World Beach Pro Tour бе въведена през 2022 година, като тя се разделя на няколко вериги – Elite 16, Challenge и Futures. Последната, която страната ни за първи път ще одобри, е с фокус към младите състезатели. В сериите Фючърс обичайно могат да се видят бъдещите звезди на плажния волейбол. Веригата дава опция на надарени волейболисти да се изявят на интернационалната сцена и по този начин да придобият скъп опит. Това е значима стъпка и към идващото равнище: Challenge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bulgarian Volleyball Federation (@volleybul.official)

„ Изключително удовлетворен съм, че България за следващ път получи правото да провежда шампионат на високо интернационално равнище, а това значи, че у нас ще дойдат елитни представители от целия свят. – коментира Любомир Ганев, президент на Българска федерация волейбол. – От БФВ неведнъж сме заявявали упоритостта ни да развиваме плажния и снежен волейбол редом с волейбола в зала. Ще се радваме, в случай че допустимо най-скоро забележим българска двойка в олимпийския шампионат по плажен волейбол, който е едно от най-гледаните събития от Летните олимпийски игри. Именно с взор към бъдещето сме горди да посрещнем шампионат от веригата Фючърс, която дава път на младите волейболисти. “

VW Beach Pro Tour всяка година уголемява своята георгафия, добавяйки към емблематични за плажния волейбол места нови и атрактивни дестинации. Третото издание на международната верига може да се похвали с впечатляващите 24 събития. 21 от тях са планувани за първата половина на годината, а измежду тях е и Свети Влас. Вълнуващите борби край мрежата и на пясъка ще има на няколко континента – Европа, Азия, Северна Америка и Океания.

На кортовете в красивия черноморски курорт Свети Влас, който през последните години се утвърди като един от най-хубавите домакини в националната верига на България, ще вземат присъединяване елитни професионални състезатели и в двата пола – мъже и дами.

„ Изключително сме признателни на Международната волейболна федерация (FIVB). Европейската волейболна конфедерация и на Българската федерация волейбол, че шампионатът по плажен волейбол на „ Марина Диневи “се издига на международно ниво “. Това разяснява Иван Николов, кмет на Свети Влас. Той благодари още на промоутърите на шампионата – „ Диневи Груп “ и Ню Бояна Филмс Студио, както и на основните лица в огранизацията Ива Парталева и Лазар Кирилов.

Изпълненият с екшън сезон на VW Beach Pro Tour Futures 2024 стартира в Океяния. Първият хазаин е австралийският курорт Молимук (28 февруари – 3 март), който също дебютира във веригата. Европейското турне ще бъде през месеците май и юни, като първата спирка е Мадрид. На Стария континент ще има надпревари още в Италия, Франция, Швейцария, Полша и на гръцкия остров Иос. FIVB води договаряния с националните федерации за семействата през втората половина на 2024 година, които занапред ще бъдат оповестени.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР