България ще бъде домакин на световното първенство по баскетбол за

...
България ще бъде домакин на световното първенство по баскетбол за
Коментари Харесай

БФБаскетбол все още не е получила официално потвърждението за домакинството на Световното първенство

България ще бъде хазаин на международното състезание по баскетбол за юноши до 17 през 2020 година. Това оповестиха през вчерашния ден от ФИБА в формалния профил на организацията в Туитър.

Поверяването на семейството към момента не е доказано с публично писмо до федерацията, нито пък с обичайния пресрелийз, само че се чака това да стане през идната седмица, оповестяват от БФБаскетбол.

В обществената медия от ФИБА честитиха на София и на Клуж Напока избора за домакини. Румънският град ще одобри международните финали за девойки до 17-годишна възраст. В шампионата следващата година в София ще играят най-хубавите момчета, родени през 2003 година и по-късно.

София кандидатства за хазаин със зала "Арена Армеец ". Турнирът, съгласно кандидатурата, би трябвало да се организира от 4 до 14 юли. Действащ първенец в тази възраст е отборът на Съединени американски щати, който на последното състезание на планетата победи Франция на финала. Американците имат пет следващи трофеи. Сред топ-проспектите в Европа в този набор е и българинът Константин Костадинов от Реал (Мадрид).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР