България се затвърди като един от големите фаворити на конкурса

...
България се затвърди като един от големите фаворити на конкурса
Коментари Харесай

Виктория с впечатляваща първа репетиция на сцената на Евровизия 2021

България се затвърди като един от огромните любимци на състезанието след първото прочувствено излизане на Виктория на сцената в Ротердам

Първата подготовка на Виктория на сцената на Евровизия 2021 се организира сполучливо през вчерашния ден в Ротердам. Сценичното показване на българската ария впечатли освен публицистите, само че и почитателите на състезанието от целия свят.
Ексклузивен взор зад кулисите на първата подготовка на Виктория:



Оценките за осъществяването в интернационалните медии след подготовката затвърдиха позицията на България като един от огромните любимци на Евровизия 2021. Журналистите от Wiwibloggs, най-големият самостоятелен уебсайт отдаден на състезанието, дефинираха изпълненото като “просто невероятно”, “силно прочувствено и докосващо” и “претендент за победа”.
Виктория ще взе участие във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „ Growing Up is Getting Old”, а феновете в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я поддържат.
Виктория извършва песента седнала на голяма канара, обградена от вода, а зад нея се вижда красиво нощно небе, което е изпълнено с ярки звезди. Над скалата се изсипва фина бликам пясък, която символизира хода на времето. Виктория е взела на сцената нещо доста значимо и персонално за нея - фотография от детството си със своя татко Петър, която също има основна роля в сценографията.

Виктория споделя за решението да вземе фотография от детството си на сцената: " Това е изненада за моя татко Петър. Това е обичаната ми наша фотография. Сигурна съм, че ще се развълнува доста, когато види фрагменти от подготовките и нашата фотография на сцената. Последните месеци бяха доста сложни за нас и се надявам, че ще го накарам да се гордее с мен на 20-и май. "



Важен детайл в българското показване е потреблението на пясък, който пада по време на осъществяването. Дан Шиптън, който е един от театралните режисьори на България, споделя за концепцията: “Падащият пясък е повсеместен знак на отминаващото време. Има миг в осъществяването, в който Виктория се пробва да доближи пясъка и той изчезва. Това е повратната точка, когато тя осъзнава, че би трябвало да продължи и да стигне бъдещето си.”

Марвин Дитман споделя за осъществяването на Виктория: “Да бъдеш уязвим на сцената е основен детайл в това, което желаеме да предадем на публиката с “Growing Up is Getting Old”. Освен това демонстрираме и силата, която Виктория може да понесе макар всичко”.
Откъс от подготовката в формалния канал на Евровизия:



Българското присъединяване в песенния конкурс Евровизия се осъществя като публично-частно партньорство сред Българска национална телевизия и Ligna Group, с поддръжката на българската финтех компания iCard – общоприет спонсор на Евровизия България, и с поддръжката на Министерство на туризма на Република България.
Евровизия 2021 ще се организира в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто директно по Българска национална телевизия 1 от 22:00 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР