България се рекламира на световното изложение ЕКСПО Дубай с жената

...
България се рекламира на световното изложение ЕКСПО Дубай с жената
Коментари Харесай

Жената на Таки рекламира българския павилион на ЕКСПО Дубай |

България се популяризира на международното ревю ЕКСПО Дубай с дамата на Христофорос Аманатидис-Таки - Боряна Шехтова, и с Панагюрското златно богатство. Сестрата на модела - Анна Шехтова, пък е показана като фотограф и неотдавна е направила галерия със фотоси на известни българи, които живеят в Обединените арабски емирства, в българския павилион на ревюто.

На една от фотографиите е Боряна, показана с бащиното си име " като модел и надарен интериорен дизайнер " и която " работи и основава нейните красиви планове, въодушевени от безкрайните благоприятни условия в Дубай ".

За това са съобщили представители на туристическия бизнес, посетили павилиона, пред .  

Засега не е ясно кой е разрешил изложбата на Анна Шехтова. От Министерството на стопанската система - уредник на представянето на България, са оповестили, че не е желано тяхното разрешение. Министър Даниела Везиева ще назначи инспекция по случая, са допълнили от МИ, пред профилираното в туризма издание.

Изпълнител на присъединяване е консорциумът ДЗЗД " БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020 ", определен от някогашния министър на стопанската система Емил Караниколов от ГЕРБ. От месец има нов шеф на консорциума – Галина Райчева.

" Изложбата на Анна Шехтова с известни българи в ОАЕ е направена по молба на българския дипломат в арабската страна Богдан Коларов. Ние нямаме отношение към това събитие ", е декларирала Райчева.

Според нея ставало въпрос за частно събитие с посетители и пиано. Изложбата не е била включена в формалната стратегия на българския павилион. Външното министерство и дипломат Коларов към този момент резервират безмълвие по въпроса какво е наложило организирането на събитието, кои са били поканените посетители и кой е платил за него.

Христофорос Аманатидис-Таки, от който Боряна има дете, е издирван от българските управляващи и Интерпол за разпространяване на опиати и се счита, че се укрива в Дубай. Преди да роди, там се реалокира и жена му, напомня Травелнюз.

Анна Шехтова също живее в Дубай със строителния бизнесмен Георги Василев, който е съучастник в " Джи пи груп ".

Любопитен е и съставът на ДЗЗД " БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020 ". В неговия състав влизат компаниите „ Проджект Мениджмънт Адвайзори “, АРКА-Л.Т.Д., Д.о.Ф., „ Сиела Норма “ и „ Инфинити Травел “. Срещу 6,7 млн. лева те провеждат българското показване в Дубай. Не е ясно какъв опит в организирането на изложби има " Сиела Норма " АД - снабдител на машините за изборите. Нейният шеф Иван Тодоров е съучастник и в туроператора " Инфинити травел ", демонстрира информация в Търговския указател. Фирмата " Арка " от 20 година е " абонирана " да прави щандовете на България на туристическите изложби в чужбина.

ЕКСПО Дубай се организира под наслова " Обединявайки мозъците и създавайки бъдещето ”. В него вземат участие над 190 страни и плановете им във футуристичния изложбен комплекс основават чувство за цялостен един град в южните околности на Дубай. То ще продължи до края на март 2022 година

Българското присъединяване на ЕКСПО Дубай обаче е разочароващо и придружено от кавги още при откриването на международното ревю на 1 октомври 2021 година Тогава реплики на Панагюрското златно богатство и предмети от Варненския некропол бяха арестувани на митницата в Дубай. Последва нулев интерес към българския павилион, който е завършен по много неприветлив метод - с мокет на пода и елементарни стъклени витрини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР