България се превръща в болния човек на ЕС заради политическата

...
България се превръща в болния човек на ЕС заради политическата
Коментари Харесай

Станишев: България се превръща в болния човек на ЕС заради политическата нестабилност

България се трансформира в болния човек на Европейски Съюз поради политическата неустойчивост в страната. Това съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия Сергей Станишев на проведената от него и евродепутатите социалисти интернационална конференция  " Да изхраним Европа по време на рецесия - провокации и благоприятни условия на тактиката " От фермата до трапезата ".

" Трябва да се стъпи крепко на земята и да се видят действителностите ", сподели още Станишев пред медиите преди началото на конференцията.

Според него Българска социалистическа партия би трябвало да е полюс в политическия живот на страната, а не от пето да се бори за четвърто място.

Трябва да се видят действителностите и упованията на обществото, тъй като на поредност от предварителни избори гласоподавателите дават на Българска социалистическа партия знак, че не ни припознават като опция, разяснява още Станишев.

Трябва да покажем посредством полемиката на конгреса и решенията, че чуваме гласа на гласоподавателите, че вършим промени, които се чакат от нас, с цел да може да възстановим доверие, тъй като 230 хиляди гласа е позорен резултат за левицата в България, счита той.

Според Станишев бедността, равнищата на инфлация, икономическите проблеми за производството и за жителите би трябвало да бъдат в дневния ред на конгреса, както и на предизборната платформа на левицата. Той уточни, че вместо това в дневния ред, препоръчан от управлението на партията, е включено разискване на идея за нова стратегия, промени в Устава, подготовка за локалните избори.

" Ние сякаш даваме знак, че се занимаваме със себе си и с поредност от провали, много горчиви за всеки един човек от левицата, споделяме: Продължаваме напред, всичко е наред ", разяснява Сергей Станишев. По думите му това е просто отвън времето и пространството.

Българска социалистическа партия би трябвало да отстоява свои ясни политики, а не да прави безпринципни съглашения, единствено и единствено да се закачим за властта, счита Станишев. Според него безпринципните обединения ще костват извънредно скъпо поради конфигурациите, които се обрисуват в Народното събрание. Ние постоянно сме се борили за първото място на избори, в този момент се борим да не бъдем на пето, а на четвърто, това е обидно и горчиво за всеки един човек от левицата, съобщи Станишев.

Имаме много горчив опит от последното ръководство с четворната коалиция, тъй като когато си дребен, не можеш да формираш същинския дневен ред на ръководството и да наложиш своите политики, както и пролича, разяснява той и даде образец с въпроса за оръжията за Украйна. Уж Българска социалистическа партия споделя, че е за спокойно решение в Украйна и срещу доставка на оръжия, а се случват противоположни неща, уточни Станишев. Това значи, че или не те чуват съдружните сътрудници, или просто имате скрито или мълчешком съглашение да си затваряте очите, разяснява той.

Според Станишев дейностите след изборите ще зависят от локалните избори и отново ще се окажем в същия капан на непроизводителност на политическия разговор, на липса на ясни цели за страната, което, по думите му, прави България болния човек на Европейския съюз (ЕС) и което към този момент се трансформира и в стопански проблем. Той счита, че изборите няма трагично да трансформират състава на Народното събрание и пропорциите на партиите, тъй като не вижда някой да предлага нещо радикално друго и ново, което да сътвори сила.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР