България се появи на арт и вино картата с ново

...
България се появи на арт и вино картата с ново
Коментари Харесай

Насимо и Домейн Бойар представиха най-големия стенопис-графит в Източна Европа

България се появи на арт и вино картата с ново и възхитително произведение. Става дума за стенна живопис, озаглавен " Жар ", изрисуван върху 11 винификатора от световноизвестния актьор - Станислав Трифонов, Насимо. Внушителната панорама бе показана през вчерашния ден от " Домейн Бойар ", които честваха 30 години от своето основаване и демонстрираха творбата на Насимо в избата им " Сините скали " в Сливен. Този път Насимо се е справил ослепително с още една спомагателна компликация: че винификаторите са в цилиндрична форма и творбата " прескача " от един облик към различен, макар че няма разполагаем равна стена. И всичко това в действителност способства още повече за резултата на творбата, на която " Домейн Бойар " са меценати. Пред Actualno.com Насимо описа, че неговата концепция е била да показа " Пътят на душата " и 11-те винификатори да опишат в 11 картини за всичко, през която тя минава - от раждането, през глътката вино като синоним на плодородието и виталната сила, до любовта и най-после идващата мъдрост. След като е бил поканен от маркетинг шефа на компанията - Елина Спасова, която е дала концепцията за изрисуването на цилиндрите за вино, Насимо е прекарал месец и половина в работа върху тях, за които е употребявал над шестотин кг багра.  

Най-големият винопроизводител у нас „ Домейн Бойар “ празнува 30 години от своето основаване, като сподели на своите посетители по какъв начин се създават едни от най-висококачествените български виновност, които се изнасят на 4 континента. Първата частна маза у нас показа и лимитирана серия виновност Art in a Bottle. Етикетите на бутилките изобразяват точно детайли от графити плана на Насимо, който се оказа и най-големият на на Балканите и в Източна Европа. Серията виновност Art in a Bottle ще се предлага единствено в избата и съставлява лимитирана серия от най-високият клас виновност на избата годишна продукция 2017.
„ Дори и изправени пред световна рецесия, ние успяхме да отбележим растеж и да достигнем обороти от близо 20 000 000 лева за 2020 година Изключително горди сме, че разпространяваме от ден на ден качествата на българското вино по света. В сърцето на нашата активност се крие устремът към развиването на резистентен и сполучлив бизнес, който в същото време влага в младите фрагменти в сектора в България и насочва позитивно обръщение към тях, да могат да се развиват и да реализират триумфите си тук. “, показа господин Евгени Харамлийски, изпълнителен шеф на „ Домейн Бойар “. Той добави пред Actualno.com, че по време на пандемията от " Домейн Бойар " не са съкратили нито един чиновник и са били едни от дребното бизнеси, които са създали всичко допустимо да защитят работната си ръка. Харамлийски показа също, че избата " Сините скали " занапред ще се развива като арт пространство, където изкуството и виното да се срещат, а Насимо е положил едвам началото. 

Изпълнителният шеф на " Домейн Бойар " Евгени Харамлийски е дал цялостна независимост на Насимо за това какво да нарисува
 
Компанията „ Домейн Бойар “ разполага с общ индустриален потенциал от 6 600 000 бутилки вино годишно, като износът заема близо 48% от продукцията. Портфолиото се състои от над 250 виновност лично произвеждане и импорт от целия свят. Модерната винарска маза „ Сините скали “ работи по най-съвременните винарски технологии и е проектирана и издигната от световноизвестната австралийска компания „ A&G Engineering ”, чието дело са едни от най-модерните международни винарни. Тя разполага с величествен съдов потенциал от 16 милиона литра. На годишна база „ Домейн Бойар “ изкупува над 6 500 000 кг грозде от българските земеделци. В компанията работят близо 200 индивида, като 10% от чиновниците са с над 20 годишен стаж.
„ Домейн Бойар “ е най-големият винопроизводител у нас. Компанията е учредена през 1991 година по едно и също време в София и Лондон. За няколко години тя става водеща компания за търговия с български виновност и има извънреден принос за популяризирането им на влиятелните пазари в Западна Европа, Съединени американски щати, Канада и Япония. Основни пазари, на които компанията е водач в износа на качествено българско вино и през днешния ден, са Англия, Бенелюкс, Съединени американски щати, Канада, скандинавските страни.
„ Домейн Бойар “ е единственият български винен бранд в TOP 50 класацията на NIELSEN и е бил винен бранд номер 4 във Англия.
За последните 10 години избата е донесла на България над 270 топ оценки от най-престижните международни винени състезания, в това число е оповестена от експертното жури на Mundus Vini 2021 за най-хубав производител от България за 2021, виновността й са на челно място в класацията ТОP 100 BEST BUY виновност в Съединени американски щати, както и още веднъж е оповестена за българският винен Супербранд в класацията на SUPERBRAND България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР