България се опълчи здраво и на Япония, лидера в генералното

...
България се опълчи здраво и на Япония, лидера в генералното
Коментари Харесай

Волейболните националки със загуба срещу Япония

България се опълчи крепко и на Япония, водача в генералното класиране в Лигата на нациите. За страдание обаче младият ни състав още веднъж не се зарадва на победа. А играта – изключително през първия и третия гейм дава доста мотиви за оптимизъм. За бъдещето на тима и работата на треньора Лоренцо Мичели.

Япония съкруши България с 3:0 (25:20, 25:16, 25:23). Жалко, че в първите ни пет гейма от шампионата във Филипините (включително против Съединени американски щати предния ден) все ние първи повеждахме с разлика, само че в нито един не се поздравихме с триумф. България отиде в Манила без съществени състезателки в лицето на капитана Елица Василева, Христина Вучкова и Емилия Димитрова. Японките пък се радваха на сериозна поддръжка от свои сънародници по трибуните. Явно българска общественост в далечната азиатска страна няма и надлежно роден трикольор втори ден подред не се видя.

 vast6dxvg3vgken5leil

Подобно и на трите гейма против Съединени американски щати нашите девойки започнаха доста мощно първата част против японките. Бързо резултатът стана 2:0, след това 3:1, като първото тъждество пристигна при 4:4. Българките не се уплашиха от късия напредък на Япония и продължиха да нападат самоуверено. Отбраната ни пък беше на международно равнище – нещо типично точно за противника. Резултатът набъбна до 12:9. Най-близо японките стигнаха до 15:14. Отново България дръпна с три точки задатък при 18:15 и тогава нещо се срина. За първи път съперничките поведоха с 20:19. И до края на гейма точка не изработихме. България изравни 20:20 с помощта на неверен начален удар. И по-късно последва серия от пет следващи точки за Япония. Истинско „ дежа вю “ с предния ден и борбата против олимпийския първенец Съединени американски щати. Това беше може би най-силният ни гейм във Филипините и с съображение нашите стискаха зъби от гняв.

 tuy2lqexv2xirbjejzfi

Вторият гейм започва още веднъж с българска точка. И освен – поведохме с 3:1. Този път японките по-бързо изравниха – 3:3. За първи път в мача стартира игра точка за точка. За страдание това статукво не продължи дълго и Япония поведе с 10:7. Разликата набъбна до 13:8, като в този момент противникът демонстрираше фантастична защита. България продължи да играе мощно и заслужи своите точки, намалявайки пасива си до 13:15. Жалко обаче – японките не спираха да потвърждават за какво са водач в Лигата на нациите. Отново си върнаха солидния задатък и предрешиха края на гейма. Треньорът Лоренцо Мичели направи смени, с цел да резервира силите на титулярките, стартирали толкоз мощно дуела. Така Япония поведе с отчайващото към този момент 20:13. До края на частта и двата тима заиграха успокоено в очакване на третия гейм. За протокола вторият приключи 25:16.

След пет гейма във Филипините, почнали с български точки, в този момент Япония удари от рано. Отборът поведе с 2:0, след това с 3:1. Нашите обаче нямаха желание да предават толкоз елементарно мача. Изравнихме за 3:3 и изпуснахме златен късмет да поведем. Но това въпреки всичко се сучи при 5:4. Класата на Япония и неналичието на опит у нашите още веднъж обърнаха нещата в интерес на водача в Лигата на нациите. Съперникът поведе със 7:5. Във всеки миг, в който стигахме на точка разлика, японките започваха да „ летят “ по терена и да избавят всичко допустимо. Опитите да спрем „ самурайската “ офанзива ставаха все по-неуспешни. Съперникът поддържаше задатък от 3-5 точки и майсторски го задържаше. Най-много се приближихме на 16:18, след което противниците заредиха сполучливи офанзиви, само че това не ни помагаше. Но България се подвигна в „ пердах финален “. С фантастично себераздаване спасихме два мачбола и докарахме резултата до 23:24. Жалко, не ни стигна! Победата най-после беше за Япония, само че България сподели, както и против Съединени американски щати, че може да е равностойна на най-хубавите в света. Необходимо е още малко време и самочувствие.

 cjgx39hwu76veferhbfw

Преди нашия мач Канада съкруши Белгия с 3:1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:22). Именно това са идващите ни противници. Победи против тях ще имат кръстопътно значение в борбата за оставане в Лигата на нациите.

За България следва ден отмора от мач и в събота срещаме канадките от 6 ч наше време. Завършваме шампионата по същото време денонощие по-късно против Белгия.

Източник: БФВ
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР