„България се нуждае от умиротворяване, от един нов облик, едно

...
„България се нуждае от умиротворяване, от един нов облик, едно
Коментари Харесай

Цвета Кирилова: Обществото ни е готово да приеме жена за президент

„ България се нуждае от успокояване, от един нов образ, едно красиво представително лице в лицето на нашата държавност, което да съставлява България по един доста заслужен и виновен метод на интернационалната сцена. Тук не имам предвид персонално моята персона като визия, аз имам предвид личността на България по света - какво желаеме да покажем от България на страните, с които си партнираме и имаме всекидневен районен и интернационален разговор, на страните, с които бихме желали да създадем нови контакти и взаимоотношения. В момента българската държавност е разпокъсана от несъгласия – административни, политически, геополитически. Конфликти в обществото се наслагват с помощта на неспособността на политиците да формулират националната цел пред обществото ".

Това сподели за БНР Цвета Кирилова, публицист и ръководител на Сдружение " Азбукари ".

Тя се кандидатира за президент и избра за претендент за вицепрезидент Георги Тутанов.

По думите ѝ българското общество е готово да одобри жена претендент за президент.

„ В целия свят има образци, които демонстрират, че равнопоставеността на половете би трябвало да бъде на фундамент и че двата пола са равни във всяка една обстановка - дали ще се кандидатира за даден пост, или ще заеме висша държавна позиция и или това ще бъде в бизнеса, в стопанската система или в публичната сфера. Половете са равни и ние имаме равно право да бъдем дейни участници в тези процеси “, добави Цвета Кирилова в предаването „ 12 + 3 “.

Тя изясни, че в Инициативния комитет, който поддържа нейната кандидатурата за президент и претендента за вицепрезидент Георги Тутанов, вземат участие персони от университетските среди, инженери.

„ Ние не сме търсили хора, които са прекомерно известни в публичното пространство, а хора, които имат достижения и са останали незабелязани в медиите, които всекидневно слагат камък по камък и трансформират действителността в своята специалност. Това са виновни хора, които поддържат активността на Сдружение " Азбукари ".

Кандидатите за президент и вицепрезидент Цвета Кирилова и Георги Тутанов ще разчитат на дарения за финансиране на предизборната си акция.

„ Ние декларирахме висока упоритост. Ние не би трябвало да се самооценяваме. Тръгваме на еднакъв старт, ще го изясним какъв брой стартът беше еднакъв. Тези, които би трябвало да дадат оценка, са българските жители, а не ние да си дадем оценка до каква степен е еднакъв стартът. С цялото ми почитание към професор Герджиков, към останалите претенденти, в акцията ние постоянно сме казвали, че ще водим елегантна и положителна акция “, разяснява в студиото на „ Хоризонт “ претендентът за вицепрезидент Георги Тутанов.

Той е приключил Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ в София, изучавал е геополитически науки в Париж, добавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР