България се нарежда на челните места по търсене на хомеопатични

...
България се нарежда на челните места по търсене на хомеопатични
Коментари Харесай

Важна новина за всички, които предпочитат хомеопатични продукти

България се подрежда на челните места по търсене на хомеопатични артикули в Европейския съюз (ЕС), сочи проучване на Европейска коалиция за хомеопатични и антропософски лекарствени артикули.

Ние сме трети измежду петте страни, в които има най-голямо търсене на сходни артикули.
 хомеопатия, графики
Снимки: bTV
Страната ни обаче се подрежда преди всичко по растеж на промишлеността с хомеопатични артикули. Интересен е фактът, че в челната петица са страни от някогашния Източен блок плюс Ирландия.
 хомеопатия, графики
В международен мащаб приходите от търговията с хомеопатични артикули са впечатляващи – 1 милиарда евро в Европейски Съюз и 3 милиарда $ в Съединени американски щати за 2015 година
 хомеопатия, графики
Междувременно Научният съвещателен съвет на европейските академии излезе с обезпокоителен отчет за резултата и риска от потреблението на хомеопатия.

„ Промотирането и използването на хомеопатични артикули крие основни опасности. От една страна може да докара до забавяне в търсенето на лекарска помощ и даже по-лошо, въздържане от лекарска помощ”, е изводът на учените. Също, че „ научните изказвания за хомеопатията са неправдоподобни и несъвместими с открити понятия от химията и физика. По-специално, хипотезата за паметта на водата”.

„ В хомеопатията няма нищо. И това е метод да се лекува нещо като се дава нещо под формата на нищо”, счита педиатърът доктор Атанас Мангъров.

Белите дражета лекуват резултатите от нападателните медикаменти, уверени са обаче лекарите-хомеопати.

„ Аз бих споделил, че от време на време закъснението в търсенето на хомеопатична помощ води до това, че вместо индивида да се излекува по-рано, се излекува по-късно”, счита доктор Петър Найденов.

Хомеопатия би трябвало да се употребява деликатно и в точния момент, най-вече при започване на болестта, поучават лекари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР