България се нарежда на 48-мо място по производство на бира

...
България се нарежда на 48-мо място по производство на бира
Коментари Харесай

Производството на бира у нас леко нараства

България се подрежда на 48-мо място по произвеждане на бира измежду 170 страни. Бирената продукция в страната леко е повишено през предходната година от 4460 на 4500 хектолитра. Нашата страна е и 14-та по размер на производството в целия Европейски съюз.

Китай е водещият производител на бира в света. Това излиза наяве от най-новия отчет на водещия международен снабдител на артикули от хмел BarthHaas за 2022 година През миналата година производството във втората по величина стопанска система в света е възлизало на 360 милиона хектолитра бира. Един хектолитър е равностоен на 100 литра. Съединените щати са вторият по величина производител на бира с произвеждане от 194 милиона хектолитра през 2022 г.

Петте водещи страни-производители Китай, Съединени американски щати, Бразилия, Мексико и Германия, означават лек спад на каузи си в международното произвеждане на бира до 49%. В цяла Европа производството на бира се е нараснало с общо 3 милиона хектолитра. Това се дължи главно на растежи в Испания и Германия, до момента в който войната в Украйна удари съществено производството там и то се срина с близо 5 милиона хектолитра.

В Северна и Южна Америка производството е повишено с 6.1 милиона хектолитра. Докато Бразилия и Мексико означават мощен напредък, надлежно с 4.4 милиона хектолитра и 6.3 милиона хектолитра, Съединени американски щати регистрират спад в производството с 10.1 милиона хектолитра.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР