България се нареди на 22-о място в класирането по медали

...
България се нареди на 22-о място в класирането по медали
Коментари Харесай

България на 22-о място по медали на Европейското по лека атлетика

България се подреди на 22-о място в класирането по медали с три сребърни и едно бронзово отличие на приключилото нощес в на Европейското състезание по лека атлетика до 20 години в Йерусалим (Израел).

Божидар Саръбоюков беше воин за отбора с двете втори места на скок дължина и на троен скок. Сребро завоюва и Пламена Миткова на дълъг скок при девойките. С бронза пък се окичи Лъчезар Вълчев на троен скок.

Саръбоюков сложи народен рекорд за възрастовата група на скок дължина с 8.22 метра, както и персонален връх на троен скок с 16.25 метра. Вълчев също направи персонално достижение с 16.16 метра на финала.

За отбелязване е и мощното показване на спринтьора Христо Илиев, който финишира четвърти във финала на 100 метра, а на полуфиналите постигна персонален връх с 10.38 секунди.  

Радина Величкова не съумя да преодолее полуфиналите на 100 метра, само че в сериите направи персонално достижение с 11.63 секунди.Тодор Петров зае осмо място във финала на гюле, а в квалификациите също направи персонален рекорд с 6-килограмовия апарат с 18.75 метра.Представители на общо 21 страни завоюваха трофеи, а на 28 - оценки, като първенец в класирането по медали безапелационно стана Германия с 8 златни, 8 сребърни и 7 бронзови.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР