България се намира на много напреднал етап от своето присъединяване

...
България се намира на много напреднал етап от своето присъединяване
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: България е в много напреднал етап за присъединяване към еврозоната

България се намира на доста напреднал стадий от своето присъединение към еврозоната. Това сподели управителят  на Българска народна банка Димитър Радев на конференцията " Европейският път на България - присъединение към еврозоната: преимущества и провокации пред бизнеса ", проведена от Министерството на финансите. Във форума взе участие ръководителят на Еврогрупата Паскал Донахю, който е на посещаване у нас по покана на министър Асен Василев. Самият Василев, в хода на конференцията предложи на бизнеса да стартира подготовка за прекосяване към еврото следващата година

Димитър Радев означи, че Българска народна банка и банковият бранш до огромна част към този момент са част от институционалната рамка, от работните механизми на еврозоната.

България се намира на значим стадий от своя европейски път, означи шефът на Българска народна банка.  По думите му този стадий е в огромна степен неповторим, тъй като България е единствената страна в Европейски Съюз, която е член на банковия съюз, основна институция на еврозоната, без да е член на самата еврозона. Българска народна банка е единствената централна банка отвън еврозоната, която работи в режим на тясно съдействие с Европейската централна банка и която е пълновръстен член на главните два стълба на банковия съюз - единния контролен механизъм и единния механизъм за преструктуриране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР