България се изправя срещу Азербайджан в последния си мач от

...
България се изправя срещу Азербайджан в последния си мач от
Коментари Харесай

България излиза срещу Азербайджан в търсене на нова победа на FIFA Series

България се изправя против Азербайджан в последния си мач от новия интернационален шампионат под егидата на ФИФА – FIFA Series. Азерите са домакините на мини-надпреварата в Баку, а дуелът на националите е през днешния ден, 25 март, от 18:00 часа българско време.


Възпитаниците на Илиан Илиев завоюваха първата си среща в азерската столица, откакто надделяха непретенциозния отбор на Танзания с 1:0. Въпреки упованията за по-лесен триумф над 119-ия в международната класация, „ лъвовете “ срещнаха компликации с африканците, които на два пъти уцелиха греди и имаха още едно доста преференциално състояние пред вратата на Димитър Митов. Все отново, нашите стигнаха до успеха с отлично осъществяване на директен свободен удар от страна на капитана Кирил Десподов.

„ Нямахме късмет да гледаме мача, само че го анализирахме малко, с цел да се подготвим. Азербайджан заслужаваше да победи и бе по-добрият тим. Потвърждавам, че Азербайджан е сериозен тим, никой в съблекалнята не си мисли, че на следващия ден ще имаме елементарен мач. Трябва да се фокусираме върху нашата игра и да следваме инструкциите от нашите треньори. Вярвам, че в последна сметка ще приключим мача по положителен метод “, показа нападателят на ПАОК.

От Футболист номер 1 на България за 2023 година се чака да поведе „ трикольорите “ към нов позитивен резултат против Азербайджан, който обаче сигурно ще бъде по-сериозно предизвикателство за родните национали от Танзания и тимът ни ще би трябвало да усъвършенства играта си, в случай че желае да приключи положително присъединяване си във FIFA Series.

Домакините от Азербайджан също стигнаха до сложен триумф над Монголия с 1:0, като прецизен за отбора бе централният бранител Бахлул Мустафазада. Отборът на азерите не свети с изявени имена, само че Мустафазада е един от четиримата играчи на Карабах в състава – неотдавна Карабах бе покрай това да в профил водача в Бундеслигата Байер Леверкузен още на 1/8-финалите в Лига Европа, като водеше с 2:1 до самия завършек на реванша в Германия, само че в последна сметка отстъпи с 2:3 след тъждество 2:2 в първия дуел.

„ Имаме още хора, които имат отмалялост. Ще преценим на тренировката дали можем да ги използваме. Но няма да бягаме от предния състав. Искаме всеки мач да демонстрираме по-добре лице. След позитивните мнения след Унгария и Сърбия, срещнахме съперник, който единствено може да ни навреди. Мачът си вървеше умерено, умерено. Сигурен съм, че ще подходим друго в този мач. Теренът ще е по-добър. Азербайджан заслужава почитание, доста от футболистите им играят в Карабах, знаем по какъв начин се показаха против Леверкузен. Трябва да сме оптимално фокусирани. Липсваше ни предния път самочувствие във владеенето на топката. Утре би трябвало да подобрим това. Трябва по най-бързия метод да си взимаме топката “, сподели Илиев на конференцията преди мача. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР