България се е запазила като народ, род и родина през

...
България се е запазила като народ, род и родина през
Коментари Харесай

Ген. Матеев: 22 септември е завършек на десетилетните борби на народа за свобода и независимост

България се е запазила като народ, жанр и татковина през вековете най-много заради това, че сме запазили родовата си памет, славните победи на Българската войска на бойното поле, войнските обичаи, нашата религия, православните полезности, българската писменост, език и книжнина - това сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия генерал-майор Явор Матеев – пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции.

" Не мога да не изпитвам голяма горделивост да съм правоприемник на славни пълководци, тъй като Българската войска не постоянно се е управлявала в славните си борби освен от генерали. Свидетели сме и на войни, в които капитаните са предвождали войската. Така, че и обвързване и отговорност, и персонален образец, който би трябвало да даваме на тези след нас.

По думите му, армията дружно с православната ни черква през вековете се е открила като институция, като един от двата съществени стълбове на държавността. Армията надълбоко осъзнава своята отговорност и като задания, свързани със отбрана на териториалната целокупност и независимостта на страната, и като задания да се опазва родовата памет и духа на българския народ.

За него 22 септември е едно самобитно продължение и свършек на десетилетните битки и въжделения на нашия народ за независимост и самостоятелност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР