България съвсем основателно се смята за една от най-лоялните към

...
България съвсем основателно се смята за една от най-лоялните към
Коментари Харесай

Българската безизходица за Русия

България напълно основателно се счита за една от най-лоялните към Русия страни от Европейски Съюз и НАТО. Така в скорошно изследване 38% от българите се изричат неприятно за страната ни. Това е доста, само че в други страни от Европейски Съюз цифрите са доста по-високи. Така че най-малко ненапълно факторът роднинство на езици, религия и обща писменост към момента работи. А за това българското общество да не стане русофобско, способства и огромният (доскоро) поток съветски туристи, постоянно попълващи българската хазна.

Настоящият български президент Румен Радев, който беше избран отново за втори мандат предходната година, постоянно е именуван на Запад „ сътрудник на Кремъл “. И всичко това единствено тъй като той прикани за преустановяване на вълната от необуздана русофобия, усъмни се в успеваемостта на глобите и призна правото на Русия върху Крим. Преди него обаче този пост беше заеман от отявления русофоб Росен Плевнелиев, който се съгласи с това, че Русия сякаш щяла да стартира хибридна война на Балканите. Така че и при българските президенти картината е двусмислена.

Но главната власт в България към момента принадлежи на държавното управление, което се образува вследствие на парламентарни избори. В случая изборите на 2 октомври. Те ще бъдат четвърти за по-малко от две години. Така предходната година българите трябваше да идват три пъти пред урните. Няма гаранция, че скоро няма да се наложи да вървят още веднъж да гласувате. Но за Русия има изясненост при всеки резултат и каквато и да е честота на българските избори. Категорично няма да има проруски политик отпред на кабинета на министрите.

Един от кандидатите за победа е социално-либералната партия " Продължаваме промяната ", която съгласно социологическите изследвания би трябвало да заеме второ място. Негин водач е някогашният министър председател Кирил Петков, който беше освободен през август. Той прекарва забележителна част от живота си в Канада, жена му и децата му имат канадски паспорти (и самият той имаше подобен, до момента в който не оглави правителството). Политиката му е напълно прозападна. Сега той има късмет да се върне на предходното си работно място и е ясно, че това не вещае нищо положително за Русия.

Спомнете си единствено какво съумя да направи Петков до момента в който беше министър председател. През това време България отхвърли дълготрайни доставки на съветски газ и стартира скрито (защото народът като цяло е против) да въоръжава Украйна. Апотеозът на всичко беше шпионски скандал, когато българските управляващи взеха решение да изгонят по едно и също време 70 съветски дипломати от страната. Това решение не беше подкрепено от президента, някои министри. Когато се отдръпна, Петков упрекна за всичките си проблеми съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

Фаворит на изборите, както към този момент доста години подред, остава консервативната проевропейска партия " Граждани за европейско развиване на България " (ГЕРБ). Нейният водач, дългогодишният министър председател Бойко Борисов, наклеветен за връзки с мафията, много се тормози. Никой не искаше да влиза в коалиция с него предходната година. Но е допустимо този път някой да промени решението си и той още веднъж да се върне към нормалната си работа от 2009 година насам. Но даже и в този случай е време Русия да се напрегне и да чака следващите номера.

При премиера Борисов руско-българските връзки се утежниха доста - по този начин Петков попадна на добре наторена почва. По негова самодейност беше осуетено строителството на атомна електроцентрала в Белене с присъединяване на „ Росатом “. Петролопроводът „ Бургас-Александруполис “, по който съветският нефт трябваше да тече от България за Гърция, потъна в забвение. Накрая Борисов погреба газопровода " Южен поток ". Вярно, по-късно той съжали за това и се причисли към " Турски поток ".

Можете да си спомните и други дейности на Борисов. И по този начин, при него във военната теория на България Русия намерено се признава за опасност. При него също имаше шпионски кавги - въпреки и не в подобен мащаб като тази година. Апотеоз на всичко бяха историческите " открития " на българските служители. И по този начин, освобождението на страната през 1878 година се приписва на румънците, поляците, финландците и литовците. А Борисов като цяло отхвърли да смята за такова освобождението на България от Червената войска през 1944 година

Така че която и от двете партии да завоюва, това ще бъде избор сред две несгоди. И сигурно в държавното управление ще има още две партии – дясно-либералната " Демократична България " и " Движение за права и свободи ", представляваща ползите на турското малцинство. Гарантирано влизат в Народното събрание, като събират (по социологически проучвания) общо към 20%. И двамата са извънредно враждебни към Русия. Има късмет да влезе в Народното събрание и държавното управление и още една изцяло прозападна партия " Изправи се, България! ".

Бившата ръководеща Българска социалистическа партия и партията на телевизионния водещ Славя Трифонов " ИТН " са по-склонни да си сътрудничат с Русия. Но втората партия въпреки всичко би трябвало да влезе в Народното събрание - тя се движи на ръба да премине четири %. В най-хубавия случай те ще влязат в държавното управление, само че няма да окажат огромно въздействие върху работата му. В най-лошия случай ще останат в съпротива. А и те не могат да се нарекат проруски, тъй като и двамата виждат основата на политиката в България в участието в Европейски Съюз и НАТО. Освен не антируската.

Две десни консервативни партии „ Възраждане “ и „ Български напредък “ могат да се смятат за еднопосочно лоялни към Русия, а втората също балансира на ръба на изборната преграда. И двете са с ясно изразен евроскептицизъм и русофилство. Лимитът им обаче е 12-15% за двете, а ориста им е на " глуха " съпротива. Повече може да се реализира единствено в случай че евроатлантическите държавни управления доведат страната до доста цялостен колапс. Да забележим дали ще пристигна след първата зима без съветски газ.

Всичко приказва, че в България е имало и към момента има голяма бездна сред мнението на хората и държанието на властта. Потенциално народът не наподобява да е срещу Русия, само че постоянно гласоподават за партиите на Борисов или Петков или въобще не идват да гласоподават. В резултат ще получим в случай че не извънредно враждебна, то искрено недружелюбна към нас България. И към този момент нищо не подсказва, че картината ще се промени през идващите години.

За да настъпи радикална смяна в българската политика, Русия ще включи своята „ мека мощ ”. Но това в сегашните условия е извънредно проблематично, макар че има огромно търсене в българското общество. Срещу нея ще се опълчват страните от Европейски Съюз и НАТО. Освен това поколението, което помни времето на социализма, последователно си отива. И те биват сменени от тези, за които Русия е в най-хубавия случай снабдител на великодушни туристи, само че сигурно не е забележителност и не е образец за подражателство. Дори българите да мръзнат през зимата.

Ето за какво изводът за съветските вероятности в българското направление е еднопосочен: чака ни задънена улица. Както и да се споделя шефът на българското държавно управление.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР