България Съмнителен дърводобив в Севлиево, груби нарушения Не секат само

...
България Съмнителен дърводобив в Севлиево, груби нарушения Не секат само
Коментари Харесай

Съмнителен дърводобив в Севлиево, груби нарушения

България Съмнителен дърводобив в Севлиево, груби нарушавания " Не секат единствено общинските гори, изсичат се и земеделските земи ", споделят жителите на града  Жанета Нейкова 23 април 2019, 10:35
ъмнителен дърводобив в Севлиево. Жители и чиновници на компании за дърводобив от района излизат на митинг. Причината са подозрения за груби нарушавания в бранша с горите, както и липса на всякаква бистрота.

Недоволните настояват, че е облагодетелствана една единствена компания при публични поръчки, както и че общинският бюджет е ощетен с хиляди левове.

"Имаме доказателстевен материал. Кметът е осведомен с всичките нередности, които се случват близо 2 години”,

сподели за "Здравей България” по NOVA Георги Михайлов, притежател на компания за дърводобив.

По думите му не били транспарантни процедурите по публичните поръчки. "Никъде на уеб страницата на община Севлиево не се вижда по кое време и къде ще се извърши процедурата”, съобщи Михайлов.

Той добави, че не се секат единствено общински гори.

Имали информация от уеб страницата на Изпълнителната организация по горите, която сочела, че се издават позволителни единствено на една и съща компания. "До 30% от лесoфонда се задължава да се дава на локални преработватели и дърводобивни компании. Тази компания не е локална – тя е от Габрово. Не са единствено общинските гори. Tе изсякоха още толкоз кубици от земеделските земи с концепцията да бъдат почистени. Ако отидете на терен обаче ще видите, че просто е взета дървесината”, сподели от своя страна различен от протестиращите.

Самият кмет или представители на общината отхвърлиха да участват на митинга. Хората чакат отговора му във вторник от 14:00 часа на постоянното съвещание на Общинския съвет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР