България Съдът позволи на Местан да напуска страната Според магистратите

...
България Съдът позволи на Местан да напуска страната Според магистратите
Коментари Харесай

Съдът позволи на Местан да напуска страната

България Съдът разреши на Местан да напуща страната Според магистратите наложената мярка е " прекалено ограничаване "  Жанета Нейкова 24 април 2019, 15:55  Съдът разреши на Местан да напуща страната Източник: БГНЕС
ърджалийският областен съд анулира мярката "Забрана за овакантяване рамките на Република България " на Лютви Местан, наложена с разпореждане на прокурор от ОП- Кърджали на 15 април.

Това оповестиха от Окръжен съд- Кърджали, предава "Фокус ".

Според съда възбраната за овакантяване на страната "се явява прекалено ограничаване, надхвърлящо задачите, заложени в тази мярка ".

"Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално държание на обвинения разрешават извода, че и без използването на мярката същият няма да осуети развиването на воденото против него наказателно произвеждане, надлежно няма да избегне наказателната принуда, защото няма действителна заплаха от укриването му в чужбина. Определението на съда е дефинитивно ", се споделя в известието.

Преди дни съдът в Кърджали реши, че няма съображение книжката на Местан да бъде отнета.

Преди това водачът на ДОСТ апелира гаранцията си в размер на 10 000 лв., само че в сряда Окръжният съд не почете жалбата му.

Днес основният прокурор Сотир Цацаров взе под специфичен контрол следствието против Лютви Местан и разпореди на прокурори от Върховната касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на сътрудниците си в Кърджали.

Срещу Лютви Местан е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел на пътя по несъобразителност, след злополуката, при която почина 6-месечно бебе.

Лютви Местан апелира гаранцията си

Цацаров взе под специфичен контрол делото против Местан

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Лютви Местан
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР