България с още едно отличие на европейското първенство по вдигане

...
България с още едно отличие на европейското първенство по вдигане
Коментари Харесай

Австриец взе сребро за България в изтласкването на европейското по щанги

България с още едно отличие на европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Москва. 21-годишният австриец Дейвид Фишеров, който направи дебют за националния ни тим, се пребори за орден в придвижването изтласкване. Той остана на четвърто място в дуела.

В изхвърлянето Фишеров направи три доста положителни опита – на 160, 165 и 168 кг, до момента в който другият ни представител Васил Маринов стартира без проблем със 167, по-късно не сполучи на 172 и 173 кг. Това им отреди надлежно 6-о и 7-о място преди паузата. В изтласкването Дейвид стартира от 205, по-късно мина с лекост и през 210 и изиска 213 за среброто в общото класиране. Не съумя и това го подреди четвърти в дуела с 378 кг, само че пък към този момент си бе обезпечил среброто в изтласкването с 210 кг.

С дуел от 375 кг Васил Маринов приключи шести в крайната класификация.

Ден преди края на еврошампионата България остава водач в класирането по народи с три златни, един сребърен и един бронзов медала в дуелите, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев.

Нашите щангисти са отпред и в общото нареждане по всички оценки в придвижванията към този момент с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР