България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна операция

...
България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна операция
Коментари Харесай

Тагарев: България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна операция в Черно море

България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна интервенция в Черно море. Това заяви министърът на защитата Тодор Тагарев при откриването на интернационална конференция „ Спечелване на мира в Украйна “. Форумът е проведен от Софийския конгрес за сигурност със съдействието на Посолството на Съединени американски щати в България, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Около два месеца работихме без тази информация да е обществена, към този момент е обществена “, сподели министърът. Разчитам, че в близко бъдеще тази интервенция ще бъде стартирана, което ще способства за по-високата сигурност в нашите териториални води и в изключителната икономическа зона на България. Ще способства и за износа на зърно от Украйна, разяснява Тагарев.

Терористичната опасност стана изключително забележима с терористичните актове на „ Хамас “ против Израел и последвалото напрежение, което, може би, към момента има възможност да ескалира в допълнение. Тези събития могат да доведат до повишаване на миграционния напън по отношение на България, както и напрежение сред разнообразни групи, които поддържат едната или другата страна на спора. Към момента вероятността за това е доста дребна, сподели министърът.

В тази конюнктура работим с нашите съдружници – това е най-важната гаранция за нашата сигурност, съобщи Тодор Тагарев. Министърът още веднъж сподели, че България ще продължи да оказва политическа, военна и филантропична помощ на Украйна, до момента в който е належащо.

Перспективите за мир в Украйна, тактиките и методите за реализиране на сигурност в Черноморския район, ролята на НАТО и Европейския съюз и бъдещето на европейската архитектура за сигурност ще бъдат главните тематики, които ще бъдат разисквани по време на днешната конференцията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР