България, Румъния и Хърватия отговарят на всички изисквания да получат

...
България, Румъния и Хърватия отговарят на всички изисквания да получат
Коментари Харесай

Шолц: България, Румъния и Хърватия отговарят на всички изисквания за Шенген

България, Румъния и Хърватия дават отговор на всички условия да получат пълноправно участие в Шенгенската зона за безвизово пътешестване, съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.  " Шенген е едно от най-големите достижения на Европейски Съюз и ние би трябвало да го пазим и развиваме. Това апропо значи да запълним останалите пропуски ", сподели той в Прага.  " Хърватия, Румъния и България покриват всички механически условия за пълноправно участие. Аз ще работя за това те да станат пълноправни членки ", добави немският канцлер.
Германският канцлер Олаф Шолц изрази през днешния ден в Прага поддръжката си за разширението на Европейския съюз със страните от Западните Балкани, Украйна, Молдова и Грузия, съобщи Франс прес. По този метод немският водач показа визията си за Европейски Съюз, в който членуват " 30 или 36 страни ". 

Освен това Шолц посочи, че правото на несъгласие при гласуванията в Европейски Съюз следва да бъде отстранено. " В случаите, в които понастоящем (в ЕС) е належащо единогласие, рискът една-единствена страна да попречва взимането на решение нараства с приемането на всяка нова страна членка ", сподели още канцлерът, като предложи равномерен преход към взимането на решения с болшинство, когато става дума за общата външна политика, а също по този начин и в други сфери, като да вземем за пример фискалната политика.
Шолц изрази също по този начин поддръжката си за концепцията на френския президент Еманюел Макрон за основаването на " европейска политическа общественост ", която ще даде опция за постоянни диалози на водачите от Европейски Съюз с техните " европейски сътрудници " от страните, които не членуват в обединяването.
България, Румъния и Хърватия дават отговор на всички условия да получат пълноправно участие в Шенгенската зона за безвизово пътешестване, съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

" Шенген е едно от най-големите достижения на Европейски Съюз и ние би трябвало да го пазим и развиваме. Това апропо значи да запълним останалите пропуски ", сподели той в Прага.
" Хърватия, Румъния и България покриват всички механически условия за пълноправно участие. Аз ще работя за това те да станат пълноправни членки ", добави той.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР