България разполага със 148 милиона евро от европейски програми за

...
България разполага със 148 милиона евро от европейски програми за
Коментари Харесай

Изразходвани са 60 млн. лв. за подпомагане на украинските бежанци

България разполага със 148 милиона евро от европейски стратегии за подкрепяне на украинските бежанци, като досега са изразходвани 60 милиона. Това съобщи по време на блиц парламентарния надзор в Народното събрание вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

" Вчера вицепремиерът Калина Константинова ни изясни за едни 148 милиона евро небрежно. За тези 3 месеца разходваме средства - доколко те са от държавния бюджет и доколко са от Европа ", попита Василев депутатът от ГЕРБ Деница Николова. " За първия месец средствата са от националния бюджет - над 15 милиона, за април са 56 милиона лв. - те са от народен фонд. Средствата, които са нужни за здравната система, също ще излизат от народен фонд ", съобщи Асен Василев.
 Движение за права и свободи тревожни за повсеместната рецесия
Движение за права и свободи тревожни за повсеместната рецесия

Не е ли трагично, че по-голямата част от потребителската кошница е от импорт

" За последните два месеца - това е европейско финансиране. Оперативните стратегии имат ясни процедурни правила. Как разходваме тези средства при липса на гласност, която има детайл на инспекция от Европа? Числата ви с вицепремиера Константинова не се припокриват. Мерките не са доста ясни ", добави Деница Николова от ГЕРБ-СДС. " Ясно е защо се разходват средствата - дори хотел по хотел. Общо те са 148 милиона евро от съществуващите стратегии - това е постановлението на Европейската комисия . Авансово се разходват и имаме право да ги харчим по опростена процедура ", отговори Асен Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР