България разчита на много почиващи от Великобритания. Там обаче в

...
България разчита на много почиващи от Великобритания. Там обаче в
Коментари Харесай

Великобритания предлага ваксина срещу маймунска шарка на рисковите групи

България разчита на доста почиващи от Англия. Там обаче сега случаите на маймунска вариола фрапантно порастват. Първите случаи у нас също към този момент са факт.

Възможно ли е летният туристически сезон да донесе и непредвиден взрив на болестта?

"Броят на инфектираните в Англия към този момент е към 800, като единствено за последните 4 дни имаше нарастване на доказаните случаи с 38%. Въпреки че всички заболели се подлагат на 21-дневна карантина и се наблюдават и тестват околните им контакти, наподобява разпространяването на маймунска шарка не понижава ", сподели доктор Павлина Трифонова пред

Доктор Розамунд Люис от Световната здравна организация (СЗО) предизвестява да не се позволява мятане на виновност към избрани групи от популацията, защото това ще затрудни оправянето с казуса.

"Това включва мъже, които вършат секс с мъже, само че също по този начин се отнася и до хора, които пътуват сред разнообразни страни и могат да са носители на вируса без да го знаят ", споделя тя.

Във Англия към този момент оферират и ваксина за най-уязвимите групи хора – бисексуални и хомосексуални мъже.

Властите излязоха и с рекомендации към болните да не вършат секс, до момента в който са в карантина и да не стоят в едно жилище с домашни животни, тъй като има риск да заразят и тях.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР