България работи за една надеждна система за съвместен контрол на

...
България работи за една надеждна система за съвместен контрол на
Коментари Харесай

Зам.-министър Стратев: България работи за една надеждна система за съвместен контрол на рибарството с Румъния в Черно море

България работи за една надеждна система за взаимен надзор на рибарството с Румъния в Черно море. Тази система следва да бъде и поръчител за реализиране на задачите на Европейския съюз в рибарството за този морски басейн. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев по време на работна среща с изпълнителния шеф на Европейската организация за надзор в рибарството (EFCA) Сюзън Стийл, която се организира в Бургас. 
 
 доцент Деян Стратев по време на работна среща с изпълнителния шеф на Европейската организация за надзор в рибарството (EFCA) Сюзън Стийл доцент Деян Стратев по време на работна среща с изпълнителния шеф на Европейската организация за надзор в рибарството (EFCA) Сюзън Стийл Източник: Пресцентър на Министерство на земеделието и храните
Заседанието на работната група има за цел да прегледа оферти, инициирани от България за смяна и усъвършенстване използването на Съвместния проект за разполагане в Черно море (JDP). Заместник-министър Стратев изясни, че посредством измененията ще бъдат усъвършенствани текстове от JDP във връзка с редица условия за надзор в рибарството.
 
" Промяната на Съвместния проект за разполагане в Черно море прави осъществяването на редица условия още по-стриктно, защото този проект се приема и управлява от EFCA ", безапелационен бе заместник-министърът. Той добави, че по този метод ще се подсигурява равноправното използване на JDP при взаимния надзор в региона на рибарството в Черно море сред България и Румъния. 
 
По време на работното посещаване бе направена обиколка на рибарското населено място Ченгене скеле край Бургас, където са осъществени редица планове, финансирани по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година Също по този начин се посети районния офис към техническото звено на Генералната комисия за Средиземно и Черно море, намираща се на пристанището в гр. Бургас.
 
 
По самодейност на EFCA се организира и среща с Морска администрация и Гранична полиция в ИАРА.
 
В срещите участваха и началникът на отдел " Стратегия и съдействие " на EFCA господин Педро Галаче, шефът на Дирекция " Морска политика и инспекции " към румънската Национална организация по риболовство и аквакултури Габриел Попеску, изпълнителният шеф на ИАРА доктор Николай Георгиев, както и специалисти от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Министерство на земеделието и храните и Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР