България пропусна да обясни на своите партньори в Европейския съюз

...
България пропусна да обясни на своите партньори в Европейския съюз
Коментари Харесай

Искра Михайлова: България пропусна да обясни в ЕС позициите си спрямо Скопие

България пропусна да изясни на своите сътрудници в Европейския съюз своите позиции по отношение на Република Северна Македония. Това сподели пред БНР евродепутатът от „ Обнови Европа “/ДПС Искра Михайлова.

По думите ѝ като страна член на Европейски Съюз България не е съумяла и да притегли по-голяма поддръжка по отношение на западната ни съседка.

Михайлова разяснява и броженията в Европейски Съюз по отношение на бюджета за 2021.

„ Ветото на Унгария, Полша и Словения е нов детайл, с който и немското председателство демонстрира, че до този миг не може да откри най-хубавите принадлежности, макар че има вероятни сюжети по какъв начин да се позволи въпросът. Но те по всяка възможност ще бъдат употребявани в разнообразни комбинации за всяка страна поотделно “, разяснява Михайлова.

Тя счита. че и трите страни имат разнообразни аргументи да възразяват по отношение на обвързването на върховенството на закона с европейското финансиране. Първият сюжет съгласно нея е „ да се раздроби блока на опозиционерите, да се водят самостоятелни договаряния и да се упражни напън да се одобри бюджетът “.

"Решенията в Европейски Съюз, изключително в Съвета на Европейски Съюз, се вземат с консенсус от всички страни членки. Това е записано в Договора за Европейски Съюз ", акцентира Искра Михайлова.

И добави още, че има правила, които не ни разрешават еластичност.

"И в случай че някой не е склонен с нас, да кажем – ти си гледай работата, ние ще продължим напред. Ключът до момента във вземането на решения е намирането на консенсус, по тази причина е толкоз значимо да се водят договаряния с тези страни ", разясни евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР