България продължава невероятната си серия от отличия във всеки от

...
България продължава невероятната си серия от отличия във всеки от
Коментари Харесай

Сребро за Дейвид Фишеров в изтласкването на европейското по щанги в Москва

България продължава невероятната си серия от оценки във всеки от дните, в които има участник на европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Москва. Този път среброто блесна на гърдите на 21-годишният Дейвид Фишеров, който направи своя дебют с националния екип и дебют на континентален шампионат.
 Нов, шести орден: сребро за България на европейското по щанги
Нов, шести орден: сребро за България на европейското по щанги

Дебютантът Карлос Насар вицешампион в кат. 81 кг, Бейтула е шести

В изхвърлянето Дейвид направи три доста положителни опита - на 160, 165 и 168 кг, до момента в който Маринов стартира без проблем със 167, по-късно не сполучи на 172 и 173 кг. Това им отреди надлежно 6-о и 7-о място преди паузата. В изтласкването Дейвид стартира от 205, по-късно мина с лекост и през 2010 и изиска 2013 за среброто в общото класиране. Не съумя и това го подреди четвърти в дуела с 378 кг, само че пък към този момент си бе обезпечил среброто в изтласкването с 210 кг. Междувременно Васил Маринов подвигна 200 кг, по-късно получи потрес на 208, само че в последния си опит се събра на същата тежест и по този начин с дуел 375 кг приключи шести в крайната класификация. Маринов и Дейвид Фишеров са състезатели на Клуб " 100 войводи " - Сливен с треньор Станимир Колев. Шампион с дуел 390 кг е арменецът Самвел Гаспарян, среброто с 10 кг по-малко заслужи неговият съотечественик Арсен Мартиросян, а бронзът бе за азера Дадашбайли с 379 кг.

Ден преди края на европървенството България остава водач в класирането по народи с три златни, един сребърен и един бронзов медала в дуелите, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са отпред и в общото нареждане по всички оценки в придвижванията към този момент с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзов медала.
 Валентин Генчев завоюва нов орден за България на Европейското състезание по повдигане на тежести
Валентин Генчев завоюва нов орден за България на Европейското състезание по повдигане на тежести

Спечели бронз

Българското присъединяване на шампионата в Москва приключва по-късно през днешния ден, когато от 17 ч. наше време на подиума в кат. до 109 кг ще излезе европейският юношески първенец Христо Христов.

Последната група български щангисти се завръщат в София на следващия ден, неделя, с полет през Истанбул, който се чака на Терминал 2 в 20.35 ч. Сред тях ще бъде медалистът Дейвид Фишеров, както и старши треньорът Иван Иванов и президентът на БФВТ Неделчо Колев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР