България продължава да се изкачва в мрачната статистика за броя

...
България продължава да се изкачва в мрачната статистика за броя
Коментари Харесай

Пети пореден ден има над 110 починали пациенти с коронавирусна инфекция

България продължава да се изкачва в мрачната статистика за броя на умрелите пациенти с коронавирусната зараза. В събота системата регистрира нови 129 смъртни случая и страната към този момент се намира устойчиво на първата позиция в Европейски Съюз по брой умряли на милион души население и на втора позиция в света след Босна и Херцеговина.

На този декор България надалеч не е страната с най-вече инфектирани, което навежда доста здравни специалисти на мисълта, че здравната система е в колапс и не е способна да оказва помощ на всички нуждаещи се.

В събота извършените 9786 теста са посочили 3983 нови случая на COVID-19. Донякъде позитивното е, че броят на новооткритите случаи се стабилизира на към 4000 през последните две седмици.

Статистиката еднопосочно демонстрира, че България е на последно място в Европейски Съюз по направени проби на глава от популацията и е преди всичко по смъртност. Това сочи, че в обществото има доста заболели, които не са обхвани от система и не престават да заразяват. За по-голямата част от тестванията жителите си заплащат сами, с цел да се диагностицират.

Активните случаи в страната са 81 252, от които 5 942 са приети в болница. В тежко положение и в интензивни отделения са настанени 383 души. Оздравелите са 1061 души, демонстрира още системата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР