България продължава да се бори с политическата корупция и организираната

...
България продължава да се бори с политическата корупция и организираната
Коментари Харесай

Фрийдъм хаус: България продължава да се бори с политическата корупция |

България продължава да се бори с политическата корупция и проведената престъпност. Докато медийният бранш остава плуралистичен, концентрацията на благосъстоятелност е възходящ проблем. Журналистите срещат закани или принуждение по време на работата си.

Това се споделя в новия годишен отчет на " Фрийдъм хаус ", представен от БГНЕС. Според него етническите малцинства, изключително ромите, са изправени пред дискриминация. " Въпреки дефицита на финансиране и други спънки, групите на гражданското общество бяха дейни и авторитетни ”, се показва още там.

Демокрацията показва своята пригодливост при неповторимите ограничавания в света, обиден от COVID-19. В това отношение България е дадена като образец всред страни като Индия и Бразилия, в които хората са траяли да показват неодобрение по тематики, вариращи от корупцията и систематичното неравноправие до погрешно справяне със здравната рецесия, давайки на своите водачи да схванат, че желанието за демократично ръководство няма да бъде елементарно потушено.

“Фрийдъм Хаус ” прави оценка демокрацията и свободата в 210 страни и територии в своя годишен отчет „ Freedom in the World “.

Свободата в света се прави оценка всяка година от екип от вътрешни и външни анализатори и експертни съветници от университетски, мозъчните тръстове и общностите за правата на индивида. Докладът за 2021 година включва над 125 анализатори и близо 40 съветници. Анализаторите правят оценка страните и териториите въз основа на изискванията и събитията в техните граници през интервала на наблюдаване.

България се подрежда в категорията " свободни страни ", като събира 78 точки от 100 вероятни във връзка с достъпа на хората до политически права и цивилен свободи.

Това е леко оттегляне спрямо предходната година, когато има 80 от 100 вероятни точки.

По отношение на политическите права страната ни има 33 точки (в съпоставяне с 40 м.г.), а в региона на публичните свободи – 45 (в съпоставяне с предходните 60) точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР