България продължава да е в политическа криза. За 3 г.

...
България продължава да е в политическа криза. За 3 г.
Коментари Харесай

Митрофанова пред Карбовски: Тодор Живков е български герой, а днес го осмивате

България продължава да е в политическа рецесия. За 3 година предстоят следващите предварителни избори, което е много. Това основава тревога у хората, само че и незаинтересованост, защото все по-малко хора гласоподават. Но бих споделила, че каквото и да се случва в страната, това си е ваша работа, защото ние сме единствено наблюдаващи. Ние можем единствено да ви съчувстваме, защото в наш интерес е да имаме положителни връзки с България и страната да върви по пътя на развиването. За страдание обаче, сега Русия и България нямат никакви връзки. Не стига това, ами и през последната година в България се всякакви такава антируска реторика, а и се активизираха разнообразни организации, които въздействат на наличието на учебниците. Наскоро попаднах на един комикс на тематика социализъм. Как да ви кажа - Георги Димитров и Тодор Живков, които са герои, бяха показани грозно и безобразно. Това е тъжно. Според мен историята би трябвало да се остави на историците. Трябва да се одобри историята такава, каквато е. 

Това разяснява съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в подкаста на Мартин Карбовски. 

В България доста руснаци имат парцели, а в този момент те все по-рядко идват в страната. Най-малкото билетите до България костват, колкото стоманен мост и това меко казано огорчава. Да се надяваме, че това е просто един интервал, който ще свърши, разяснява посланикът.

В Русия е народна власт - всеки приказва, каквото си изиска. Затова към този момент не чувам никакви генерали, с изключение на Генералщаба, тъй че теорията, че България може да стане цел на Русия, са единствено догатки. Затова не се тормозете. Слушайте Путин, Лавров и генералщаба и всичко ще е наред. Разбира се, слушайте разнообразни източници и разсъждавайте, само че като предписание - гледайте какво вършат, а не какво приказват, уточни тя. 

През последната година всичко ескалира в Русия, само че в същото време народът се консолидира. Всякакви западни анализатори вещаха, че Русия ще се разпадне, че стопанската система ще се срине, а хората ще излязат против властта, не се случва. Напротив, съветският народ се сплоти и то мощно. Струва ми се, че хората схванаха, че спорът не е с Украйна, а с колективния Запад, че това е мощна мощ и че тези анализатори бъркат. Западът е огромна застрашаваща мощ. Получи се, че властта в Киев е нелегитимна, тъй като нямаше избори. Този краен шовинизъм не се е породил през вчерашния ден, а още през 30-те години.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР