България продължава да е най-корумпираната държава в ЕС, хората живеят

...
България продължава да е най-корумпираната държава в ЕС, хората живеят
Коментари Харесай

Йончева иска помощ от Европа за корупцията у нас

България продължава да е най-корумпираната страна в Европейски Съюз, хората живеят в беднотия, а публицистите са сплашвани и лишавани от опция за работа. Тази картина на България разказва българската евродепутатка Елена Йончева пред швейцарския вестник „ Тагесанцайгер “.

„ Помогнете ни, госпожо Фон дер Лайен. Не е задоволително да се вършат единствено изказвания, при Вашето посещаване в София министър председателят Борисов размонтира микрофоните на публицистите в залата за конференции, с цел да не могат да задават неуместни въпроси “ Йончева показва и че в този момент, откакто към този момент има европейски основен прокурор, тя ще се срещне с нея и ще ѝ съобщи документите от следствията си за корупция в България. „ Важно е да стане ясно на българските полигици, че не могат да отклоняват европейски пари безнаказано “, обръща се Йончева.

„ 2,5 милиона от общо 7 милиона души население са напуснали България, 1,5 милиона живеят под прага на бедността “, обобщава Йончева. Тя показва и че 40-50% от парите еврофондовете за инфраструктурни планове биват отклонявани към корумпирани политици. „ Състоянието на улиците е пагубно. 12 месеца след построяването им се постановат към този момент съществени поправки “, споделя още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР