България продължава да е един от трите големи канала за

...
България продължава да е един от трите големи канала за
Коментари Харесай

България е един от най-големите канали за трафик на хероин към Западна Европа

 България продължава да е един от трите огромни канала за трафик на хероин към Западна Европа от Турция. Това съобщи Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

Той не вижда нищо ново в новия отчет за европейския пазар на неразрешени субстанции, направен от Европейския център за наблюдаване на опиатите и полицейската работа Европол.

Безлов изясни, че основният проблем при европейските страни е, че за разлика от Съединени американски щати те не се пробват да лимитират доставките в Латинска Америка - нямат свои специфични служби, които да работят при доставчиците, заради което въздействието им върху доставките е доста по-ограничено. Според него казусът е липсата на единни служби и на финансиране, оповестява БНР. Арестуваните за наркотрафик са двама, немски и турски жител

Анализаторът означи, че при хероина се регистрира спад на потреблението с дълготрайна наклонност. Намалявали и залавянията по пътя на хероина за разлика от кокаина, при който се следил растеж на потреблението.

Той уточни, че страната ни е отделяла обилни запаси за ограничение на хероиновия трафик, като е имало години с до два тона залавяния. В интервала 2009-2010 година обаче митниците и МВР пренасочили огромна част от този запас към разрешаване на рецесията с противозаконните цигари, която ощетявала бюджета. По тази причина по данни на Безлов залавянията спаднали до едвам 200-300 кг годишно.

" С отминаване на вълната цигари явно се отделиха повече запаси на българската граница и през последните три години можем да забележим, че порастват залавянията, означи той, допълвайки, че това е в полза на Европа. По негови думи у нас хероиновата зараза е отминала през 2001 - 2002 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР