България продължава да бъде най-слабо имунизираната страна срещу COVID-19 в

...
България продължава да бъде най-слабо имунизираната страна срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: За 12-часово дежурство в Спешна помощ е имало 510 повиквания, от които 200 - ковид, сред тях и 8 деца

България продължава да бъде най-слабо ваксинираната страна против COVID-19 в Европа. Болниците и лекарите у нас са на своя лимит. Темата разяснява пред Българска национална телевизия представителят на Центъра за в София Катя Сунгарска.

" Тежки са цифрите, катерим се към много тежки и съществени ранглисти, може би е добре да кажем, че прекомерно доста сме се вторачили в правата си и забравяме, че против всяко право стои обвързване ", съобщи тя.

" Ако ние като нация сме решили, че не желаеме да се имунизираме, това е наше право, единствено че насреща седи задължението да съблюдаваме ограниченията ", добави Сунгарска и добави: " Пандемията ни докара до извода, че за една основна част от обществото здравето и живота не са приоритет номер 1 ".
свързани новини5609на 04.05.202122659на 21.03.2021
" През цялата пандемия, с сътрудниците от незабавната помощ в страната, сме първата линия на първата линия, това за нас е повтаряемост. Тази вълна сякаш е по-жестока, тъй като доста младежи започнаха да се разболяват, някои изгубиха и живота си ", разяснява Сунгарска.

За вчерашното 12-часово дежурство в е имало 510 повиквания, от които 200 - коронавирус, измежду тях и 8 деца. Катя Сунгарска изясни, че при големия стрес и напън имунитетът на лекарите пада и те също боледуват и са на лимита на силите си.

" Миналата вълна беше яд, в този момент сякаш е обезверяване. Като цяло обществото ни живее по този начин, като че ли няма вирус, няма пандемия, само че когато опре ножът до кокала, се търси някой да е отговорен ", изясни говорителката на Спешна помощ.

По думите ѝ в лечебните заведения един доктор и една здравна сестра обслужват голям брой хора. Сунгарска прикани да се вслушваме в цвета на нацията, хората на духа и изкуството.

" През цялото време, през тази пандемия нито един от тях не е плюл - в противен случай. Те проявяваха схващане и призоваваха хората да съблюдават ограниченията и да останат у дома. Те неслучайно са цвета на нацията ни, тъй като минаха през обстановката с извънредно достолепие ", сподели тя.

По въпроса със забавянето на колите за спешна помощ Сунгарска изясни, че когато постъпи сигнал, той се триажира - т.е., прави оценка се неговата неотложност и първо се стига до най-тежките случаи. Координацията се реализира за минути, само че в София има над 90 лечебни заведения и по тази причина системата се претрупва. Тя още веднъж прикани ограниченията да се съблюдават, с цел да не се стига до колапс на здравната система.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР