България призова Турция да се въздържа от предизборна агитация. Това

...
България призова Турция да се въздържа от предизборна агитация. Това
Коментари Харесай

България призова Турция да се въздържа от предизборна агитация

България прикани Турция да се въздържа от предизборна пропаганда. Това е станало на среща сред непрекъснатия секретар на външното ни министерство Иван Кондов и изключителния и пълномощен дипломат на Турция в София Айлин Секизкьок, оповестиха от Министерство на външните работи.
На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Република Турция за гласоподаване в интерес на политическа партия у нас.
Българската страна изрази очакване турските институции и публични лица изрично да се въздържат от пропагандни дейности и политически послания, имащи отношение към изборния развой в България, по време на идния втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 година
Ден по-рано на брифинг на Движение за права и свободи, водачът на партията Мустафа Карадайъ не разгласи кой претендент ще поддържат, само че сподели, че „ гласоподавателят на Движение за права и свободи е доста умен “ и ще избере президентът, който се приближава най-вече до профила, обрисуван от партията. Малко по-късно се появи информация в обществените мрежи, че в страницата на Движение за права и свободи Истанбул има апели за поддръжка на един от двамата президенти, които се явяват на балотаж в неделя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР