България прилича на студент, който десет години е бил връщан

...
България прилича на студент, който десет години е бил връщан
Коментари Харесай

Светослав Малинов: България е като студент, който 10 години се явява на поправителна сесия

България наподобява на студент, който 10 години е бил връщан на поправителна сесия. Това беше нашата история. Това разяснява доцент Светослав Малинов  Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ), политолог и претендент, началник на Катедра “Политология” във Философския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и някогашен евродепутат от групата на Европейската национална партия.

"12 години дори ние получавахме сериозни отчети, по-малко сериозни отчети, леко позитивни, само че въпреки всичко сериозни отчети за това, че не се оправяме с върховенството на правото, че имаме корупция, нереформирана правосъдна система. И най-после пристигна един нов механизъм ", посочи той.

"Първите отчети се чакат с доста внимание и угриженост, тъй като това би трябвало да бъде нова отбрана на европейските пари от корупция ", означи още Малинов.

По думите му е имало чувство, че огромна част от европейските жители, изключително на страните донори, че техните пари се разхищават от държавни управления, които не почитат европейските полезности.

"Механизмът за европейски надзор се провали и то го провалихме ние – България и Румъния, демонстрирайки, че Европейски Съюз няма механизъм да накара страна членка да прави радикални промени за богатството на своите жители, не поради европейските бюрократи. За жал трябваше да минат в действителност 12 години, с цел да се види, че страна като България не може да реализира такива промени ", акцентира доцент Светослав Малинов  Светослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за мощна България (ДСБ), политолог и претендент.

И е уверен, че Европейският съюз се оказа беззащитен пред страни членки, нарушаващи върховенството на правото и по тази причина в този момент откри нов механизъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР