България приключи своето историческо участие на Евробаскет 2022, след като

...
България приключи своето историческо участие на Евробаскет 2022, след като
Коментари Харесай

Везенков, Бост и компания не издържаха срещу Белгия и сме аут от Евробаскет 2022

България завърши своето историческо присъединяване на Евробаскет 2022, откакто загуби от Белгия с 80:89. Мачът беше финален за двата тима от група " А ", която се изигра в " Тбилиси Спорт Палас " в Грузия. От тази група във етапа на елиминациите, която ще се изиграе в Германия, се класират Испания, Турция, Черна гора и Белгия. " Лъвовете " напущат шампионата с една победа от пет изиграни срещи.

Първата част беше извънредно равностойна и нискорезултатна, като след 5 минути игра България водеше с 10:6, а този интервал приключи с точка пасив за родните национали – 19:20.

Във втората четвърт България стартира доста мощно в първите 3 минути, а Александър Везенков вкара тройка с нарушаване. Двата тима се отдръпнаха на полувремето при резултат 41:30 в интерес на Белгия.

Третата част стартира мощно за България, а резултатът беше подравнен след изиграването на първите 5 минути от нея. Родните национали завоюваха третия интервал с 30:25.

Двата тима навлязоха в заключителната четвърт при резултат 66:60 в интерес на Белгия. Пет минути преди края на срещата разликата от 6 точки се резервира.

За Белгия най-полезен беше Ретин Обасоан, който се регистрира с 23 точки и 7 битки. Еманюел Льоком добави 20 точка за триумфа на своя отбор.

Голямата звезда на родните национали Александър Везенков се регистрира с дабъл-дабъл - 26 точки и 13 битки. Дий Бост вакара 16 точки, а Димитър Димитров и Чавдар Костов прибавиха по 11 точки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР