България през цялото време се опитва да се представи като

...
България през цялото време се опитва да се представи като
Коментари Харесай

Христо Иванов: България се опитва да се представи като посредник, но е обслужващ персонал

България от самото начало се пробва да се показа като медиатор, само че в действителност сме обслужващ личен състав на по-големи братя, което може да се окаже рисковано в дълготраен проект. Така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов дефинира позицията на страната ни в интернационален проект пред радио “Дарик”.

Христо Иванов дефинира интеграцията на страната в Европейския съюз и НАТО като най-голямото достижение на България в региона на външната политика в последните 30 години. Към тезата си добави и еманципацията на българското общество от съветското въздействие, колкото и недорасъл развой да е към момента, съгласно него.

“Една външна политика е толкоз мощна, колкото са мощни институциите и управническата класа, обществото да осъзнае своите ползи. Трябва да пораснем като страна, пълноценно да бъдем европейски членове. За момента главният ни проблем е нашата крайната институционална и политическа незрялост”, сподели той в предаването “Седмицата”.

Като неточности във външната политика Христо Иванов уточни пропуснатата опция за балканската политика на България. Той посочи като погрешен и метода към връзките ни с Република Северна Македония.

“Най-голямата ни неточност е македонската ни политика. Не могат връзките ни да се градят на неистини и омраза”, сподели той.

Според Христо Иванов България има голям интерес да поддържа другарски връзки с турския народ, само че счита, че от там нататък стартират големи компликации.

“Тежкият политически курс на ревизионизъм и авантюризъм на Ердоган е извънредно предизвикателство, с което ние занапред ще се сблъскваме. Борисов с чисто човешките си умения може би е разигравал картите си добре за себе си по някакъв метод. Но връзките сред България и Турция не са равноправни”, добави той.

Иванов съобщи, че Движение за права и свободи са стоплили връзките си с Анкара и това им дава спомагателен кураж за тяхната ескалация във вътрешното им политическо държание. Той избрани номинирането на Делян Пеевски като кандидат-депутат за безусловно несъображение с общите ни със Съединени американски щати цели в региона на сигурността.

“В момента в който народен представител от Движение за права и свободи се изтъпани и призове от сцената към цивилен арести на български служители на реда поради инспекции за поръчки на мобилни секции, с цел да могат в действителност да се върнат към естествените си техники на манипулиране на вота посредством хартиените бюлетини, приказваме за доста основна смяна в реториката”, сподели още той.

Христо Иванов счита, че България изпусна да взе участие в основни геополитически процеси.

“България не съумява да развие своя капацитет в още два района Африка - където имаме позиции от предишното, само че сега въобще не ги виждаме като приоритет и към Израел и Близкия Изток. Там се образува доста забавна енергийна платформа, която визира Израел, Кипър, Гърция и Египет. Ние сме натурален участник към европейския вектор на тази платформа, само че там ни няма”, добави още той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР