България преживява втора продължителна политическа криза с дълбоки основи и

...
България преживява втора продължителна политическа криза с дълбоки основи и
Коментари Харесай

Иван Костов: Кризата нанася поражения, които непрекъснато се увеличават

" България претърпява втора продължителна политическа рецесия с дълбоки основи и вярата, че ще бъде позволена единствено от този нов кабинет, е подложена на подозрение. В теорията на частните диференциални уравнения рецесията се разказва с една разтваряща се серпантина, т.е., нанасят се провали, които непрестанно се усилват, това става все по-неовладяемо. Това е българската рецесия ".

Това сподели по БНР Иван Костов, министър председател на България от 1997-а до 2001-а.

Когато девалвацията на думите се прави от овластените институции, вместо да се овладее риск, се прави опит да се овладее рецесия и се вършат трагични неточности, счита той.

" Това е повода да се наложи мораториума върху цената на електрическата енергия. Разликата сред ръководство на опасности и преодоляване на рецесиите е фундаментална. Рискът е вероятностна заплаха, която може да бъде предотвратена и управляема. Кризата е случила се заплаха. Кризата, за разлика от рисковете, е неуправляем развой, тя се овладява - възвръща се управляемостта посредством комплицирани процеси на идентификация на провалите и тяхното обезвреждане, посредством идентификация на рисковете. Кризата се овладява посредством закриване и преструктуриране на цели елементи на системата, посредством стратегическо прегрупиране, отвод от цели, преориентация. От тази позиция у нас можем да приказваме за рецесия в политическата и в институционалната система на страната ".

Според него опазването на здравето е друга система в рецесия, тъй като не може да спре свръхсмъртността.

" Най-страшното е, че броят на популацията понижава с по-високи темпове, в сравнение с в една елементарна обстановка. Спадът на популацията е един неукротим развой. Всички институции не извършват задължението си към българското опазване на здравето. Регулаторните органи стоят над изпълнителната власт и над законодателната власт във връзка с функционалностите, които извършват, и дълга, който имат към обществото. Законодателната власт влезе брутално в пълномощията на тези институции. Пораженията могат да се окажат доста тежки ".

За някогашния министър председател ние към този момент сме общество на страха, " само че целият свят се люшка сред крайните си страхове и това ги прави изключително сензитивно към рисковете ".

" Когато политиците са толкоз уплашени, че не могат да погледнат ценовия риск в очите, те го назовават рецесия, с цел да оправдаят личното си изтощение. Така работи системата на пресилване на заплахите ".

Начин за справяне с рецесия е като концентрираш власт, само че това не е най-хубавият метод, изключително в случай че тази централизация се обърне с противоположен знак, добави още Костов.
Иван Костов: Опашките за ваксини са израз на принудата
Опашките пред имунизационните пунктове през последните дни са израз на " принудата, която условието за документ оказва върху поведен...
Прочети повече
" Другият метод е децентрализация на властта, когато всеки поеме личната си отговорност. Така демократичните системи се оправят с рецесии. В България се поема по първия стандарт ".

Той е безапелационен, че сега няма рецесия на цените.

" Криза има, когато пазарът се опустоши, когато няма артикули, когато цените дотам изкривяват търсенето и предлагането, че се появяват големи стокови дефицити, когато рухва пазарът. Това е ценова рецесия и сме го претърпели през 1990 и 1996-1997 година. Сега имаме динамичност на цените ".

По тематиката за Република Северна Македония мнението му е, че позицията на България не е наш проблем:

" Европа не може да отбрани полезностите, които прокламира, да вземем за пример - мултикултурализма ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР