България прави на Антарктида международна наука. Антарктическият сезон приключва през

...
България прави на Антарктида международна наука. Антарктическият сезон приключва през
Коментари Харесай

Проф. Пимпирев: На Антарктида ние правим международна наука

България прави на Антарктида интернационална просвета. Антарктическият сезон завършва през март и чакаме още доста открития.
Това съобщи проф. Христо Пимпирев, шеф на Българския антарктически институт.

Той беше посетител на Българска национална телевизия, с цел да показа последните открития, направени с българско присъединяване.

Пимпирев сподели, че огромните температурни амплитуди са по-опасни от рекордните температури, на които сме очевидци в Съединени американски щати и в Австралия. Човечеството би трябвало да се приспособи към тях, като вземе ограничения против замърсяването на въздуха и околната среда, добави още той.

Геолозите Стефан Велев и Камен Бонев са участвли в интернационална експедиция, която се е натъкна на остатъци от растения на остров Ливингстън. Пет нови типа за Антарктида растения, открити от учените, потвърждават връзката сред континента и Латинска Америка преди 90 млн. години. По това време днешна Антарктида е била континент с динозаври, фауна и буйна растителност, изясни проф. Пимпирев.

Кредният интервал е забавен и тъй като той е един от най-топлите в историята на Земята и разрешава на учените да вършат връзка със актуалното стопляне на климата.

Антарктическият сезон завършва през март и чакаме още доста открития, сподели проф. Пимпирев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР