България прави лек завой в политиката си спрямо Украйна. Около

...
България прави лек завой в политиката си спрямо Украйна. Около
Коментари Харесай

Анализатори: България прави лек завой в политиката си спрямо Украйна

България прави лек завой в политиката си по отношение на Украйна. Около това мнение се сплотиха анализатори в студиото на " Здравей, България " на Нова тв.

„ Ние играем на гоненица по въпроса с оръжията. Всички страни афишират какво оръжие дават на Украйна, ние го засекретяваме и никой не може да разбере какво даваме. Факт е, че там наше оръжие има, само че то е стигнало там от други източници и по други пътища ”, акцентира журналистът Александър Велев.

По думите му какво оръжие даваме сега е обект на нечиста сделка, тъй като няма публична информация. „ Важното е Украйна да е удовлетворена от нашата поддръжка. Защо обаче пратките с наше оръжие са загадка? Германците приказват намерено с какво оказват помощ. Съединени американски щати - също. В интернет могат да се намерят описите. Но като цяло България в този момент най-малко взима завой във връзка с политиката си по отношение на Украйна – и това е нещо позитивно ”, уточни той.

„ Информация за български оръжия на фронта в Украйна има от дълго време. Има фотоси с украински бойци, които употребяват разнообразни типове гранатомети, неуправляеми, които са неповторими и се създават единствено у нас. Взимаме доста постепенно завоя във връзка с политиката по отношение на Украйна. Служебният министър Димитър Стоянов се е появил в Киев малко, откакто доставихме първата пратка с муниции. Няма смисъл другояче той да бъде в Киев другояче ”, безапелационен е някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев.

Според военния специалист и член на Атлантическия съвет Владимир Миленски България прави завой, само че той е от типа „ Потьомкински завой ”. „ Ако може да излъжем – хем сякаш го вършим, хем да не го вършим. Познавайки българската държавна администрация, администрацията на МО – съм уверен, че нищо не е тръгнало. Докато не забележим в Украйна това оръжие – то не е тръгнало. Ще употребяват всички административни трикове и ще чакат до последно ”, съобщи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР