България потъна в по-дълбока политическа криза, след като правителството на

...
България потъна в по-дълбока политическа криза, след като правителството на
Коментари Харесай

Bloomberg: България потъна в по-дълбока политическа криза, след като правителството на Кирил Петков падна

България потъна в по-дълбока политическа рецесия, откакто държавното управление на премиера Кирил Петков загуби избор на съмнение в Народното събрание, което увеличи вероятността за четвърти избори единствено за две години, написа Bloomberg.

Петков, който се стреми да се оправи с корупцията и да ограничи съветското въздействие откакто пое поста предходната година, ще би трябвало да подаде оставка, откакто някогашен сътрудник в неговата нежна коалиция се причисли към опозиционните депутати. 123 депутати в 240-членното Народно заседание гласоподаваха срещу държавното управление, а 116 бяха " за ".

" Обещаваме, че ще продължим борбата си за връщане на страната ни ", сподели Петков пред депутатите в София след гласуването, като назова гласуването " дребна стъпка ".
 В
В " окото " на политическата стихия. Ще бъдат ли увеличени на два пъти пенсиите и с какъв брой?

Финансовият министър чака в пленарна зала " депутатите да проявят разсъдък "

Партийните водачи ще имат късмет да сформират ново държавно управление, като Петков ще би трябвало да направи първия опит. Ако и три опита не съумеят, президентът Румен Радев ще би трябвало да назначи краткотраен кабинет и да насрочи предварителни избори.

Правителството на Петков беше свалено, защото се опита да излезе от задънена улица в договарянията за разширение на Европейския съюз с балканските страни, което накара член на обединението (ИТН) да напусне частично, тъй като се опълчи на напъните за подкрепяне на кандидатурата на прилежаща Северна Македония за присъединение към блока.
 Демокрацията е скъпа: Колко ни костваха изборите за по-малко от две години?
Демокрацията е скъпа: Колко ни костваха изборите за по-малко от две години?

За две години в страната може да има четвърти подред избори за Народно събрание

България също по този начин стана една от първите страни, на които газът от Русия беше пресечен, защото Петков се опита да диверсифицира доставките надалеч от най-големия експортьор на сила в света на фона на войната в Украйна.

Падането на държавното управление ще забави проектите за разширение на Европейски Съюз на Балканите и може да попречи на България, считана за най-корумпирания член на блока, да одобри еврото при започване на 2024 година Също по този начин рискува да забави прехвърлянето на цели 6,3 милиарда евро финансиране от Европейски Съюз по проекта на блока да помогне на страните да се възстановят от рецесията с Covid.
 Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и
Правителството падна

" За " гласоподаваха 123, " срещу " - 116 депутати

Предсрочен народен избор може да добави поддръжка за проруските сили в страна с обичайно мощни връзки с Русия. Проучванията демонстрират, че това може да удвои поддръжката за антиевропейските националисти, които сега са в Народното събрание, а нова консервативна партия, водена от някогашния министър на защитата на Петков - Стефан Янев, също може да влезе в Народното събрание.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР