България постигна ценен успех в квалификациите за Евро 2019. Възпитаниците

...
България постигна ценен успех в квалификациите за Евро 2019. Възпитаниците
Коментари Харесай

Младежите покосиха Словения и запазиха шансове за второто място

България реализира скъп триумф в квалификациите за Евро 2019. Възпитаниците на Антони Здравков се постановиха с 3:0 при семейството си на Словения в дуела от Група 9. Така българите записаха втори триумф и след още две ремита, и две провали събраха 8 точки на четвъртото място, като резервираха възможностите си за втората позиция. Там в този момент са словенците, които са актив от 10 пункта, а трети е Казахстан с 9.

Попаденията за триумфа на „ Трейс Арена “ паднаха в 20-ата минута след удар на Антонио Вутов, а в 42-ата преднината ни бе удвоена след автогол на сина на селекционера на Словения Примож Глиха – Ерик. Той засече в личната си врата след топовен шут на Кирил Десподов под диагонал. Именно Десподов направи успеха класическа в 80-ата минута.

България сподели доста дисциплинирана игра и закономерно се поздрави с триумфа. През първата част младежите ни държаха самодейността, което откри отражение и в резултата. През вторите 45 минути словенците поизравниха играта, само че в решителния момент „ лъвовете “ нанесоха съкрушителния си удар.

Дебют за младежкия отбор направи Светослав Ковачев, който се появи на мястото на Кирил Десподов няколко минути преди края на дуела.

Антони Здравков не можеше да разчита в този мач на Калоян Кръстев и близнаците Андреа и Петко Христови, които бяха разполагаем на Ангел Стойков в юношеската селекция до 19 години.

Момчетата на Антони Здравков изрично превъзхождаха своя конкурент през първото полувреме. Българите сътвориха по-чистите положения, като демонстрираха и добра успеваемост. От трите им удара във вратата, два бяха в мрежата.

В 15-ата минута „ лъвовете “ проведоха първата си по-интересна офанзива. Божидар Краев откри добре Стефан Велков, който обаче не съумя да преодолее Сорчан от непосредствена непосредственост. Последваха два корнера, от които обаче не произлезе нищо.

Пет минути по-късно България поведе. След хубаво по диагонал подаване на Кирил Десподов, той се подхлъзна, само че успа да закачи топката. Така тя се озова във връхлитащия Антонио Вутов, който точно засече в мрежата на противника за 1:0.

Фаул за нарушаване против Антонио Вутов бе отсъден в 35-ата минута. Десподов извърши, само че изкара в навън.

Словенците подариха греда в 40-ата минута. Деян Вокич стреля от отдалеченост и изненада Наумов. Топката обаче се отби в левия дирек на вратата му. Последва добавка на Ожболт, при която топката опъна мрежата. Попадението обаче не бе зачетено поради маркирана засада на нападателя на словенците.

България удвои преднината на 2:0 в 42-ата минута. „ Трикольорите “ извършиха корнер отляво по офанзивата си. Александър Георгиев центрира, последва въздушно единоборство, при което Антонио Вутов смъкна топката, а Десподов нанесе топовен изстрел. В опита си да почисти Глиха засече в личната си мрежа за 2:0.

След почивката Антонио Вутов опита неочакван удар, само че в последния миг Сорчан реагира и избави.

Словенците стигнаха до фаул в 67-ата минута от сериозна отдалеченост. Българите обаче се оправиха безукорно с центрирането.

България нанесе своя трети пагубен удар в 83-ата минута. Кирил Десподов направи превъзходен независим рейд и се озова очи в очи със Скорчан, който съумя да излъже и да прокара топката сред краката му за финалното 3:0.

Ето и стартовите сформира:

България: Наумов, Лясков, Велков, Керчев, Костадинов, Александър Георгиев, Антонио Георгиев, Карабельов, Вутов, Краев, Десподов

Словения: Сорчан, Мате, Баджим, Кухар, Брецъл, Крамарич, Бийол, Глиха, Пишек, Вокич, Ожболт

Развитието на мача:

България - Словения 3:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР