България постигна трета победа в турнира Лига на нациитеНационалният отбор

...
България постигна трета победа в турнира Лига на нациитеНационалният отбор
Коментари Харесай

България постигна трета победа в турнира Лига на нациите

България реализира трета победа в шампионата Лига на нациите
Националният тим на България записа трети следващ триумф в груповата фаза на новия шампионат на УЕФА Лига на нациите.,,Лъвовете “ обърнаха Кипър с 2:1 на националния стадион,,Васил Левски “.

Пред 10 000 почитатели по трибуните домакините бяха любимци за триумфа и разписалият се на два пъти при триумфа против Словения Божидар Краев насочи удар към съперниковата врата още в 4-та минута, само че той бе избит от бранител.
 Божидар Краев Божидар Краев / БГНЕС
В 30-та минута капитанът Ивелин Попов центрира рисково, само че гостите се разминаха с допускането на попадение. В края на първата част кипърците дочакаха своя миг и откриха резултата посредством Кастанос в 41-та минута, който означи след асистенция на Авраам.

Възпитаниците на Петър Хубчев започнаха по-добре втората част и най-дейният за,,трикольорите “ през първото полувреме Ивелин Попов подаде към нахлуващия Тодор Неделев, само че футболистът на Ботев Пловдив бе изпреварен от неприятелски защитник. Кипърците получиха късмет да усилят преднината си, само че ударът на Сотирау мина високо над вратата на Пламен Илиев. В 58-та минута статуквото на терена бе възобновено, откакто Страхил Попов подаде от въздуха към Кирил Десподов, който изравни с глава. Домакините натиснаха противника си и стражът на гостите Панай трябваше да се демонстрира на два пъти. Десет минути след изравнителния гол извънредно интензивният през второто полувреме Страхил Попов се регистрира с втора асистенция, този път към Тодор Неделев, който след превъзходен изстрел от воле обърна резултата в интерес на българите – 2:1.
 Тодор Неделев Тодор Неделев / БГНЕС
До края на мача играчите на Петър Хубчев удържаха преднината си и по този метод са с цялостен актив на върха в своята група. В другата среща по-рано Норвегия завоюва с минималното 1:0 вкъщи над Словения. Следващият мач за България е посещение точно на скандинавците във вторник, до момента в който Словения приема вкъщи Кипър. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР