България постигна победа в третия мач от двубоя си срещу

...
България постигна победа в третия мач от двубоя си срещу
Коментари Харесай

Интригата е жива: Страхотни Лазаров/Донски сразиха Бублик и компания; България е в играта

България реализира победа в третия мач от дуела си против Казахстан е Световна Група I на Купа " Дейвис ". Казахстанците в последния миг взеха решение да пуснат Александър Бублик в игра и по този начин да сложат точка на спорта, постигайки трета поредна победа, само че Александър Донски и Александър Лазаров имаха други проекти и се постановиха с крайното 6:3 6:4. Особено похвали би трябвало да отправим към Лазаров, който беше контузен и нямаше публично изигран дуел от 4 месеца насам, само че показва невероятна класа на корта.

Така Димитър Кузманов и Янаки Милев ще имат късмет да осъществят поврат в конфликта, в случай че победят респективно Александър Бублик и Тимофей Скатов.

Срещата стартира по допустимо най-неприятния вероятен метод, защото Донски не съумяваше да сервира на нужното равнище и се стигна до пробив. Впоследствие обаче Лазаров сподели, че надалеч не е не запомнил да играе тенис на най-високо равнище и направи някои страхотни изяви наоколо до мрежата, с цел да се стигне до рибрейк.

Последва доста тежък сервис гейм на Лазаров, в който нашите национални наваксаха пасив от 0:40 и поведоха с 2:1. Бублик пък не изглеждаше изключително замесен в мача и на процедура подари подаването си, допускайки три двойни неточности. Българите се възползваха от подаръците на своите противници, с цел да се откъснат напред с 3:1, а Донски беше непогрешим от сервис линията в идващия гейм.

Нашите момчета продължиха да посрещат на доста високо равнище и си осигуриха сетбол при 5:2 в тяхна изгода, само че Недовиесов го избави посредством стоп воле с рамката на ракетата. Това надалеч не повлия на българите, които не трепнаха на личен начален удар и сложиха точка на разногласието в откриващия сет.

Националните ни играеха също толкоз въодушевено и в началните минути на втората част, в която действаха с голямо самочувствие и постоянно пласираха неспасяеми минаващи удари. Казахстанците пък правеха голям двой непредизвикани неточности, като Бублик като че ли не беше на корта и скоро българите бяха напред с пробив. Скоро Донски / Лазаров имаха три следващи брейкбола, с които да решат нещата, единствено че не можаха да оползотворят нито един от тях и гостите понижиха пасива си до 3:4.

Оттам насетне обаче нашите момчета не трепнаха и справедливо донесоха първа точка на България в конфликта против Казахстан.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР