България постави пред въпроса за проблемите при транзитното преминаване през

...
България постави пред въпроса за проблемите при транзитното преминаване през
Коментари Харесай

МВнР постави пред Румъния въпроса за транзитния трафик на граждани от трети страни към България

България сложи пред въпроса за проблемите при директното прекосяване през северната ни съседка на украинци и молдовци от български генезис. Това стана по време на диалог на генералния шеф по европейските въпроси в Министерството на външните работи Румен Александров с краткотрайно ръководещия посолството на Румъния в София Богдан Цебрян. Поводът са сигнали от медии и български задачи, че доста не могат да влязат в България, оповестиха от Министерство на външните работи.
Румен Александров изиска от румънските управляващи да ни дават настояща и ясна информация за критериите за прекосяването на тези жители Министерство на външните работи навреме ще разгласява разяснителни известия на www.mfa.bg/bg/situationcenter. Генералният шеф по европейските въпроси сложи въпроса да се потърси опция за облекчение на директния трафик към България през Румъния.
На българското посолство в Букурещ към този момент са дадени инструкции да изиска съдействието на румънската страна за улеснение на директното прекосяване през Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР