България попадна в снежен капан – населени места са без

...
България попадна в снежен капан – населени места са без
Коментари Харесай

Кой е виновен за това България да се окаже в снежен капан?

България попадна в снежен капан – обитаеми места са без ток и вода, пътища остават блокирани, хиляди са сигналите от жители.

Продължава почистването на София и страната, пътищата се опесъчават против замръзване.

Кристиян Иванов от Аварийна помощ и превенция към Столичната община заяви за Bulgaria ON AIR, че за предходното денонощие са отработени над 100 сигнала за паднали дървета и клони. Работата ще продължи до отстраняването на всички проблеми в региона на Столичната община. Сигналите са над 1000 за последните 24 часа. Приоритетно се освобождават главните пътища, от през днешния ден се влиза във вътрешнокварталните улици, стана ясно от думите му.

Вниманието е ориентирано към рисково надвисналите клони и дървета, а чиновниците са оказали подпомагане за превозване на лекарски екипи до труднодостъпни места. Отзовали са се и на сигнал за блокирани жители на Витоша.

Това не е казус тази година . Миналата година взехме решение доста рецесии, само че не се наложи да покажем дали можем да почистим зимните пътища. Договорите, които АПИ подписа по времето, когато аз бях районен министър, се оказаха избавителни – сега могат да регламентират зимното разчистване в България “, коментира бившият министър на районното развиване арх. Иван Шишков в „ България заран “.

Той акцентира, че  пътният отрасъл има потребност от мотивация , защото към този момент стартира да се демотивира. Според Шишков сега берем плодовете на тази демотивация.

„ Основният интерес на пътния отрасъл е поддръжката на пътища, поправки и строителство. Най-малкият им интерес е зимното разчистване. Когато има сериозни точки и обстановки, министрите би трябвало да са на терен “, сподели още гостът в студиото.

По думите му  в България няма съгласуваност на север и юг с автомагистралите .

„ Миналата година успяхме да пуснем придвижването в тунелите, ремонтът беше плануван. Сега трябваше да бъдат затворени по-рано, с цел да могат да завършат строителството за летния сезон “, означи някогашният районен министър.

 

novini.bg

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР