България попадна в класацията на Политико за най-четените статии на

...
България попадна в класацията на Политико за най-четените статии на
Коментари Харесай

Как България спаси Украйна: Една от най-четените статии в Politico за 2023 г.

България попадна в класацията на " Политико " за най-четените публикации на изданието през 2023 година. Заглавието " България на помощ: Как най-бедната страна в Европейски Съюз скрито избави Украйна " е на 12-о място по обзор от читатели. Статията беше оповестена на 18 януари. 

" През пролетта на 2022 година украинската войска изпита обезверен дефицит на гориво и муниции от руски диаметър, от които се нуждае, с цел да се бори с руснаците. Според следствие на изданието " Велт " помощта (неизвестна за останалия свят) идва от изненадващо място - България. " София даде на Киев гориво и жизненоважни оръжия със руска спецификация, само че би трябвало да пази доставките в загадка поради промосковски политици в държавното управление “, разяснява " Политико " в публикацията си, съобщи bTV.

Сред най-четените публикации на изданието са още " Герт Вилдерс е най-големият призрачен сън на Европейски Съюз ", " Китай скрито изпраща на Русия задоволително оръжия, с цел да оборудва войска ", " Израелски чиновник разкритикува Грета Тунберг, откакто тя поддържа палестинците в Газа ", и други

В началото на годината немският вестник " Велт " написа, че " България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година ".

" Това е историята на една загадка тактика, с която България оказва помощ на Украйна макар съпротивата на някои кръгове. Най-бедната страна в Европейски Съюз, за която дълго се смяташе, че е вярна на Москва, сподели в точния миг храброст, която може да бъде взета за образец от останалите ", написа тогава изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР