България попада в полезрението на западни медии във връзка с

...
България попада в полезрението на западни медии във връзка с
Коментари Харесай

АП за убийството на Алексей Петров: Новият изблик на насилие шокира страната

България попада в полезрението на западни медии по отношение на няколко тематики. Агенциите Асошиейтед прес и Франс прес осведомят за убийството на Алексей Петров. В информациите те показват къса информация кой е той.

През 90-те години на предишния век убийствата на публични фигури се случваха постоянно в България, само че в този момент новият изблик на принуждение шокира страната, отбелязва Асошиейтед прес. В новината по същата тематика, оповестена от Франс прес, се напомня и, че наскоро прочут български нарушител, търсен от Интерпол, е бил погубен в дома си в Кейптаун, в Южна Африка.

" Дойче веле " и Ей Би Си също пишат за убийството на Алексей Петров. Ей Би Си подчертава, че то е станало измежду бял ден, а " Дойче веле " напомня, че убитият е имал полемично минало.

Италианската организация АНСА  и италианския в. " Кориере каузи сера "   разясняват случая с тримата българи, арестувани във Англия, по съмнения в шпионаж в интерес на Русия, като и двете медии слагат акцента, че те са имали и подправени италиански паспорти, паралелно с документи за идентичност на други страни.

Британското издание " Спектейтър " също се стопира върху случая с тримата българи, арестувани във Англия. " Дали Путин прави аутсорсинг в България на шпионажа си ", пита изданието в заглавието на обявата си. В нея се напомня, че " расовите, религиозните и културните връзки не се раздират толкоз елементарно и историческите връзки на България с Русия явно са към момента непокътнати на някои равнища ". " При състояние че съветските жители във Англия са под строго наблюдаване след нахлуването на Путин в Украйна, не е изненадващо, че Кремъл наподобява се обръща към българските си другари и желае от тях да създадат някои услуги от предишните времена ", се добавя в материала.

Британският в. " Таймс " написа, че двойката измежду тримата български жители, обвинени в шпионаж в интерес на Русия, е отделяла от времето си, с цел да оказва помощ на българи мигранти във Англия. Двойката е разказала по какъв начин е приемала предложения за работа вечерта, с цел да може да прекарва дните си, като предлага на българите, устройващи се в Лондон, безвъзмездни курсове по британски и препоръки по какъв начин да станат английски жители.

Изданието " Нюзуийк " пък се стопира върху убийството на вложител в криптовалути, чието тяло бе открито разчленено в София. Медията напомня, че убитият 41-годишен мъж, е имал и американско поданство и показва какво пишат българските медии за хипотетичните претекстове за това действие. Това е вторият криптоексперт, който бе открит погубен при брутални условия в границите на месец, показва " Нюзуийк ". Първият беше Фернандо Перес Алгаба, елементи от чието тяло бяха открити в червен куфар, изхвърлен в Буенос Айрес на 23 юли, откакто той беше разгласен за търсене пет дни по-рано. Алгаба се хвалеше в " Инстаграм " с екстравагантния си метод на живот, финансиран от криптоинвестиции. Аутопсията на тленните му остатъци разкри, че той е бил прострелян три пъти, преди да бъде разчленен.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР